“Deda, ja tebe volim. – I ja tebe, Miki”, poruke otkrile prijevaru kod kupnje mobitela

93

Jedan korisnik T-Centra iz Velike Gorice ispričao je za 24 sata nevjerojatnu priču o prevari koju je doživio kupivši novi mobilni uređaj Huawei Y6. Zapravo, on je mislio da je novi, međutim…

Kad je korisnik donio novi uređaj kući, dočekalo ga je iznenađenje. U uređaju su se nalazile poruke: Deda, ja tebe volim. – I ja tebe, Miki. Uz pet poruka u uređaju su ostale i fotografije Dede s obitelji, očigledno prijašnjeg korisnika tog “novog” uređaja!

Prevareni korisnik obratio se T-Centru, no operater je tada obrisao poruke i fotografije, a njemu “prodao priču” da su to pokupile aplikacije koje su mu u T-Centru prilikom kupnje instalirali na njegov zahtjev jer on nije najbolje upućen u tehnologiju.

No operater je zaboravio obrisati i pozive, koji datiraju iz ožujka. Obratio se ponovno u poslovnicu T-Centra, na što su mu se ispričali uz zamjenu mobitela. Provjerili su kako se dogodilo da je korišten mobitel završio na prodaji kao novi.

“Korisnik koji je prvotno kupio sporni uređaj vratio ga je u originalnom pakiranju u T-Centar u zakonskom roku. Inače ih šaljemo na centralno skladište, ali je pogreškom poslan u drugo prodajno mjesto koje je u Velikoj Gorici, kao i centralno skladište, kamo se šalju uređaji iz povrata. Kako prethodni korisnik nije resetirao uređaj na tvorničke postavke brisanjem svih podataka, na vraćenom uređaju ostale su poruke. S obzirom na identičan izgled pakiranja spornog uređaja i novih uređaja u T-Centru Velika Gorica, djelatnik koji je prodao uređaj drugom korisniku nije mogao primijetiti da je riječ o rabljenom uređaju. Čim smo to utvrdili, korisniku je uređaj zamijenjen novim uz ispriku”, objasnili su iz Hrvatskog telekoma.

Komentari