Danas je Nacionalni dan maženja, a vrijeme je idealno za izmjenjivanje nježnosti u krevetu

1

Svake godine 6. siječnja, Nacionalni dan maženja potiče nas da se priljubimo s nekim zbog zdravstvenih prednosti, ali i još ponekog razloga!

Siječanj obično ima neke od najhladnijih dana u godini, pa koji je bolji način da se zagrijete i iskoristite zdravstvene prednosti maženja na Nacionalni dan maženja? Bez obzira radi li se o tri psa (noć toliko hladna da su potrebna tri psa da se maze da bi ostali topli) ili je samo malo prohladno, maženje s čovjekom, psom ili drugim kućnim ljubimcem ima višestruke prednosti.

Maženje oslobađa oksitocin. Ovaj hormon sam po sebi ima ogromne zdravstvene prednosti. Osim što nam daje tople i nejasne osjećaje, oksitocin smanjuje bol. Dakle, kada vas zbog hladnoće mišići i zglobovi bole, maženje može pomoći u smanjenju tih bolova. Oksitocin također pomaže u smanjenju srčanih bolesti, snižava krvni tlak, stres i tjeskobu. Naravno, osiguravatelji bi vjerojatno pokrili maženje da nije besplatno jer je tako velika zdravstvena dobrobit!

Komunikacija je više od e-pošte, tekstova ili razgovora. Fizički dodir također prenosi povjerenje, predanost, sigurnost i sigurnost. Ovo vrijedi za kontakt čovjeka s čovjekom, kao i kontakt čovjeka s kućnim ljubimcem; maženje izražava sve te stvari koje su vitalne za zdrav odnos.

Maženje također pojačava seksualnu želju. Dopamin se oslobađa, stimulirajući mozak da traži užitak. Ali dopamin također može poboljšati pamćenje i fokus. Maženje se može dogoditi u bilo koje doba godine, ali je razumljivo preferirati maženje tijekom hladnijih mjeseci.

Nemate se s kim maziti? Zakažite termin za masažu. Studije pokazuju da masaža pruža slične prednosti.

KAKO ODMORITI na #NationalCuddleUpDay?

Zakažite sesiju maženja s nekim koga volite. Pozovite svog ljubimca na kauč na seansu maženja ili zakažite masažu.

Prije nego što sudjelujete u rundi maženja, provjerite svoje raspoloženje. Kakvi su vaši bolovi? Ocijenite ih na skali od 1-10. Osjećate li se pomalo poput ogra?

Nakon što upijete dobrobiti svog maženja, ponovno procijenite svoju bol, svoje raspoloženje. Je li došlo do poboljšanja? Jeste li dobili dozu oksitocina, prirodno podizanje raspoloženja i ublažavanje boli? Ako je tako, ne zaboravite koristiti #NationalCuddleUpDay za dijeljenje na društvenim mrežama.

Izvor: National Day Calendar

L.B.

Komentari