Cupcakes, malo dodataka i puno mašte – sve što vam treba da oduševite prijatelje za Noć vještica!

229

Cupcakesi su i kod nas sve omiljeniji, a kako i ne bi bili kada zaista spadaju među deserte koje je najlakše pripremiti? Naime, klasični cupcakesi sastoje se od brašna, maslaca i šećera zastupljenih u podjednakom omjeru, a ukrašavaju se kremom od maslaca i šećera. Ne zvuči baš najzdravije? Nema veze! Neka zasićeni ugljikohidrati budu ono najstrašnije što će vas zadesiti za Noć vještica.

Prisjetimo se kako pripremiti cupcakes!

Za početak, treba ugrijati pećnicu na 180-200 stupnjeva te napuniti lim papirnatim košaricama za cupcakes, koje je danas zaista lako nabaviti.

Za smjesu je potrebno umutiti maslac i šećer pa dodati jaja, mlijeko, ekstrakt vanilije ili vanilin šećer te brašno pomiješano s praškom za pecivo i soli.

Smjesa se zatim raspoređuje u košarice, a cupcakesi se peku 15-20 minuta.

Za kremu prvo treba pomiješati šećer u prahu i maslac, a potom ih u mikseru dodatno umutiti sa žlicom ekstrakta vanilije i pet žlica mlijeka ili vruće vode.

(Količinu sastojaka, naravno, prilagođavate broju osoba.)

No, u ovom slučaju – zabava počinje tek nakon što se cupcakesi ispeku!

Ovaj je desert i inače podložan eksperimentima jer ga se zaista može obogatiti svim mogućim okusima, dodacima i ukrasima, a za Noć vještica pogotovo možete pustiti mašti na volju. U videiću pogledajte kakve se sve čarolije mogu dogoditi ako posložite cupcakese na hrpu pa se malo zaigrate jestivim dekorativnim bojama i dodacima.

Hrabriji će tako moći rastrgati pa pojesti lice klauna Pennywisea iz It-a ili zlokobnu ploču Ouija za prizivanje duhova. No, možete i naprosto nacrtati grb svoje omiljene kuće iz Igre prijestolja.

Najkreativnije sladokusce će ovi prijedlozi možda samo potaknuti da osmisle neku svoju, još originalniju ideju.

U svakom slučaju, dobar tek!

Komentari