Čudo od djeteta: nakon pobjede nad Venus Williams, Cori Gauff rekla joj je ono što je namjeravala

23

Dok se sportski dani Venus Williams približavaju kraju, na njezino mjesto dolazi mlada nada, koja ju je uspjela oboriti s trona. U svojoj grand slam utakmici, postavši najmlađa igračica koja se kvalificirala za glavni ždrijeb, Amerikanka Cori Gauff pokazala je svoj talent i pribranost što se može vidjeti samo nekoliko puta u generaciji.

Uzeći u obzir ugled koji Williams uživa, dogodilo se pravo iznenađenje kad ju je uspjela pobijediti mlada Amerikanka, koja ima ni više ni manje nego 15 godina! Uz to, Gauff je dosad bila uglavnom nepoznata publici, no nakon tog meča ljubitelji tenisa itekako će je pamtiti.

“Ne bih rekla da nisam očekivala pobjedu, znala sam da ću otići tamo i igrati onako kako igram. Nisam bila iznenađena što sam pobijedila. Mislim, na kraju sam bila preplavljena. Nikad nisam igrala na velikom terenu, publika je bila stvarno divlja. Bila sam iznenađena što su me ljudi bodrili“, rekla je Gauff.

39-godišnja Williams pobijedila je u četiri grand slama od ukupno sedam, uključujući dva na Wimbledonu, i to prije nego je Gauff bila rođena. Mlada Gauff osvojila je French Open Junior prošle godine i dijelila je menadžersku grupu s Rogerom Federerom.

Amerikanka vjeruje u sebe i nada se lijepoj budućnosti: „Rekla sam već, želim biti najbolja. Tata mi je rekao da to mogu još kad sam imala osam godina. No nikad ne vjeruješ. Nisam sto posto sigurna u to, ali moraš pokušati. Nikad ne znaš što će biti.“

Pravo ushićenje nastupilo je kad je Williams posljednji put pogodila u mrežu, a Gauff, ili više poznata kao Coco, shvatila što se upravo dogodilo. Bacila se na koljena, a njezin je otac na tribinama skakao od radosti.

View this post on Instagram

❤️&💓

A post shared by Coco Gauff (@cocogauff) on

Osim roditelja Cori je našla podršku i u sestrama Williams, posebice u Sereni. Obje su joj bile uzor, a dobila je priliku i okušati se u igri s jednom od njih. Nakon meča Venus joj je rekla: “Čestitam, samo tako dalje i sretno.” Coco je otkrila da joj je uzvratila kako ne bi bila ovdje da nije našla inspiracije u njoj. “Uvijek sam joj htjela to reći, ali nisam imala hrabrosti”, rekla je nova teniska zvijezda u usponu.

 

Komentari