Coca-cola se vratila oglašavanju. Snimili su emotivan video koji je inspiriran trenutnom situacijom

83

 Coca-Cola se nakon par mjeseci vratila oglašavanju pokazujući optimizam za budućnost. U kampanji „Otvoreno kao nikada do sada“ pitaju se kako će nas izolacija promijeniti.

Coca-Cola je od ovog proljeća pauzirala svoje marketinške aktivnosti kako bi pružila podršku trgovcima i zajednicama. Ova mega tvrtka također se obavezala donirati preko 100 miliona dolara kako bi pomogla koliko može pri oporavku od zaraze.

Brend se sada vratio oglašavanju, i to sa 2-minutnim videom agencije 72andSunny Amsterdam, gdje je narator umjetnik George the Poet.

Video je dio kampanje naziva „Otvoreno kao nikada do sada,“ što označava postepeno otvaranje zajednica širom svijeta, i načine na koje nas je izolacija promijenila kao ljude.

Kampanja ‘Otvoreno kao ikada do sada’ je zasnovana na vjerovanju da se ne moramo ‘vratiti’ u normalnu,“ rekao je Walter Susini, viši potpredsjednik marketing kompanije Coca-Cola u EMEA regiji. „Umjesto toga, svi treba da idemo naprijed i učinimo naš svijet ne samo drugačijim, nego i boljim. Ova kampanja također podržava i slavi naše tržišne partnere uključujući lokalne hotele, kafiće i restorane, koji će nakon jako izazovnog perioda ponovo otvoriti svoja vrata, a koji su oduvijek bili srce i duša našeg društva.“

Željeli smo pokazati drugačiji, pozitivan pogled na život koji nas očekuje i novu normalu koja nas čeka,“ rekla je Laura Visco, zamjenica izvršnog kreativnog direktora agencije 72andSunny Amsterdam. „Ljepota ovih nepredvidivih vremena je to što po prvi put u modernom životu, mi smo ti koji odlučujemo kako će nova ‘normala’ izgledati, i kakva želimo da bude. To je jako uzbudljivo!“

Kampanja će se nastaviti i u 2021.godini, sa fokusom na podršku industrijama koje su najteže pogođene pandemijom, uključujući hotele, kafiće i restorane. Coca-Cola će također raditi i sponzorirati prilagodljive digitalne oglase malih biznisa koji prodaju njihove proizvode.

Pogledajte video i poslušajte važnu poruku.

 

Komentari