Čini vam se da ispadate loše na selfijima? Ne brinite, nije do vas

157

Ako vam se čini da loše ispadate na selfijima i potom se brinete da upravo tako u tom trenutku izgledate, ne brinite – nije do vas.

Kada sami sebe slikate, kamera koja slika dokazano snimi neke dijelove vašeg lica drukčije nego što zapravo jesu. Na primjer nos je prirodno izbočeniji i automatski bliži od ostatka vašeg lica pa ga kamera, ukoliko je dovoljno blizu jednostavno uveća.

Nakon što su pacijenti plastičnog kirurga Borisa Paskhovera učestalo dolazili tražeći korekcije dijelova svojeg lica pokazivajući svoje nesavršenosti  selfijima, kirurg je odlučio istražiti utjecaj kamera i dokazati kako fotografije mijenjaju pravi izgled lica.

Matematički model koji je izradio tim stručnjaka predvođen kirurgom Borisom Paskhoverom, došao je do zaključka kako se vaša lice mijenja i to ako se slika s udaljenosti manje od 1.30 metara. Tada se na slikama vaš nos pojavljuje kao 30% uvećaniji nego li se takav doima u stvarnosti, gledan golim okom.

Sada je i znanstveno dokazano da slika nije pravi odraz stvarnosti  – zato ne brinite kako ispadate na slikama, one su ionako samo površni prikaz trenutka iz prošlosti!

 

Komentari