Cijelo selo šmrće…smeđe???

Ne paničarite, mislimo na čokoladu!

106

Na tržištu danas postoji nova čokolada za šmrkanje (kao šmrkanje koke) koja navodno korisnicima puža ultimativni drug-free energetski „high“. I koliko god da volimo čokoladu iskreno ne znamo da je svijet spreman za ovako nešto. I da bi ikada trebao biti.
Coco Loko je u SAD-u predstavio Nick Anderson, koji osim ovog čuda nudi i sirup koji zove Legal Lean. Anderson je navodno za trend šmrkanja čuo u Europi. Prvo je mislo da se radi o nekoj spački no kada je probao sam skužio je da priča ima potencijala.
Proizvod koji je osmislio bazira se na kakao prahu, a uz njega sadrži i ginko bilobu, taurin i guaranu – sastojke koje najčešće vidimo u energetskim napitcima. Na Amazonu ovo čokoladno čudo možete kupiti za 25$. Coco Loco učinak ima od 30 minuta do sat vremena i djeluje slično kao energetsko piće.

No, čokoholičari bi trebali malo pripaziti prije nego se zalete u kupovinu. Proizvod nije odobrila američka FDA (federalna agencija za odobravanje sastojaka u hrani , pićima i lijekovima). Liječnici su ovu čokoladu svrstali u sličnu kategoriju s energetskim pićima pa su dosta sumnjičavi oko učinaka koje imaju na organizam uz očitu štetu koju mogu uzrokovati u sluznici nosa.
Mi ćemo se ipak držati dobre stare kockice čokolade, ili tople čokolade, ili čokoladnih muffina, ili čokoladne torte…mmmm…čokolada

Komentari