Četiri glavne zdrave beneficije mora

22

Grčki znanstvenik Hipokrat, čiju zakletvu liječnici i danas prisežu, mnoge svoje pacijente liječio je kupkom u vodi bogatoj mineralima. Moderna znanost potvrdila je njegova saznanja, a mi vam donosimo četiri razloga zašto biste odmah trebali otići na plažu i osvježiti se u zdravome moru.

1. Osnažuje imunološki sustav

Morska voda prepuna je vitamina, soli, aminokiselina te mikroorganizama koji djeluju poput prirodnog antibiotika i pomažu vašem tijelu u borbi protiv štetnih bakterija. Udisanjem morskog zraka u vaše ćete tijelo unijeti negativno nabijene ione, koji su isto važni za obranu organizma. Isto tako, plivanjem ćete raširiti pore na koži, što ubrzava izbacivanje toksina.

2. Pojačava cirkulaciju

Plivanje uvelike doprinosi kvaliteti rada krvožilnog sustava, a toplija morska voda može kvalitetno nadomjestiti minerale koje gubimo svakodnevnim stresom, lošom prehranom i vanjskim ekološkim zagađenjem.

3. Uravnotežuje organizam

Tijekom plivanja u moru vaš organizam pokreće sustav samoiscjeljivanja, smanjujući simptome bolesti poput astme, artitisa, bronhitisa i upala. More je bogat i magnezijem pa opušta vaše mišiće i djeluje pozitivno na kvalitetu sna, što doprinosi mentalnoj stabilnosti i dobrom raspoloženju.

4. Liječi kožu

Već spomenuti magnezij u morskoj vodi pomaže hidrataciji i vanjskom izgledu vaše kože. Isto tako je učinkovit u smanjivanju crvenila i hrapavih dijelova kože, pa je ljudima koji pate od dermatoloških problema preporučeno da što duže vremena provedu u moru.

Osim navedenih zdravstvenih razloga, more je spas u zadnji čas za vrijeme ljetnih vrućina stoga uzmite ručnik, kremu za sunčanje i pravac na plažu!

Komentari