Čaša crnog vina ima isti efekt kao sat vremena u teretani?

74

Nedavno istraživanje pokazalo je da preskakanje odlaska u teretanu radi odlaska na piće i nije tako loše! Naime, ako više uživate u čaši crnog vina nego u vježbanju u teretani, ova vijest  definitivno će vam popraviti dan.

Istraživanje provedeno na sveučilištu Alberta u Kanadi pokazalo je da su zdravstvene pogodnosti resveratrola koji se nalazi u crnom vinu slične onima koje dobijemo od vježbanja.

Prema riječima vodećeg istraživača Jacksona Dikea, ovo otkriće će obradovati mnoge koji ne vježbaju često jer resveratrol iz crnog vina poboljšava fizičku sposobnost, funkciju srca i snagu mišića na isti način kao i da, pogodili ste, vježbanje.

Dosadašnje studije pokazale su da oni koji piju čašu vina dnevno imaju manje šanse da obole od demencije ili raka, a dokazano je i da je crno vino dobro za srce, kao i za regulaciju šećera u krvi. Crno vino ujedno i povećava broj otkucaja srca.

Naravno, vrijedi istaknuti da navedeni efekti vrijede ako se vino pije u umjerenim količinama stoga nemojte pretjerivati. In vino veritas!

Komentari