Buduća majka namjerno izabrala “problematično” ime za dijete kako bi iskusilo što prolaze diskriminirana djeca

64

Jedna buduća majka izazvala je lavinu kritika nakon što je njezina sestra na Redditu otkrila kako planira nazvati svog sina. Ipak, unatoč kritikama, ova majka ne odustaje. Ime koje bi nadjenula svom sinu je Adolph. Razlog leži u tome što je uvjerena da će Adolph na svojoj koži osjetiti diskriminaciju i nepravdu pa će posljedično tome postati bolja osoba.

“Nisam trudna, ali treba mi vaša pomoć. Moja sestra je u sedmom mjesecu trudnoće i sinu želi dati ime Adolph. Nije nacistkinja, no namjerno mu daje ‘problematično’ ime kako bi iskusio što prolaze diskriminirana djeca. Preklinjala sam ju da to ne radi, ali odgovorila mi je da roditeljstvo u vremenima podijeljenog svijeta mora biti radikalno. Tvrdi da bijeli roditelji ne mogu samo gledati kako njihova djeca uzimaju sve prilike onima manje privilegiranima”, kazala je sestra ove buduće majke.

“Mislim da se službe za zaštitu djece uključuju tek nakon rođenja djeteta, ali ovo bi mogla biti iznimka”, “To dijete će promijeniti ime i odseliti se čim bude moglo”, “Umjesto ovoga može educirati sina o pravima manjina”, “Shvaća li da će ga druga djeca tući svaki dan?”, “Ovo je zlostavljanje djeteta”, “Čim sam pročitala ime pomislila sam da je majka nacistkinja ili je samo željna pažnje”, samo su neki od komentara.

Komentari