Britney Spears je slobodna!

23

Britney Spears konačno je slobodna od nadzora koji ju je kontrolirao posljednjih 13 godina.

U petak, 12. studenog, sudac u Los Angelesu donio je odluku o prekidu skrbničkog nadzora nad osobom i imovinom Britney Spears. Odluka dolazi četiri mjeseca nakon što je pop ikona u šokantnom javnom svjedočenju navela da je skrbništvo bilo uvredljivo, navodeći da je bila stavljena na litij, prisiljena nastupati i uskraćena joj je mogućnost da ukloni prisilno implantiranu spiralu. Skrbništvo je uspostavio i nadzirao njezin otac nakon što je pretrpjela javni psihički slom i bila podvrgnuta liječenju za mentalne probleme, čiji detalji nisu objavljeni.

Njezina situacija dodatno je okupila zagovornike pokreta #FreeBritney. Niz sudskih postupaka na kraju je kulminirao smjenom Spearsinog oca Jamieja s pozicije čuvara njezine imovine od 60 milijuna dolara u rujnu. Spears je izrazila bijes protiv njega, svoje majke i svoje sestre zbog njihovog navodnog suučesništva.

Prije saslušanja, Spears je već izgledala optimistično raspoložena, sa svojim zaručnikom Samom Asgharijem u odgovarajućim #FreeBritney majicama. Sada kada je presuda službena, neka proslava počne! Spears je u petak izjavila kako je ovo njezin “najbolji dan ikad”.

“Bože, toliko volim svoje obožavatelje da je to ludo! Mislim da ću plakati ostatak dana! Najbolji dan ikad. Slava Gospodinu. Mogu li dobiti amen?”, napisala je na svom Instagramu uz hashtag #FreedBritney.

Interes za slučaj u posljednjih godinu dana potaknuli su dokumentarni filmovi i pokret #FreeBritney koji su pokrenuli obožavatelji koji propituju zašto pjevačica živi pod ograničenjima dok uspješno nastupa diljem svijeta i zarađuje milijune dolara.

Izvor: Volture

L.B.

Komentari