Britanci upozoravaju: U Hrvatskoj pazite na mine, vlakove i agresivne vozače

Nedavno je britanski Travel Channel na svojim stranicama objavio zanimljive upute za sve čitatelje koji svoj odmor namjeravaju provesti u Hrvatskoj

184

Britanski Travel Channel, na svojim je stranicama nedavno objavio zanimljive upute za sve čitatelje koji svoj odmor namjeravaju provesti u Hrvatskoj. U članku naziva Croatia Do’s and Don’ts, Travel Channel navodi savjete što je prilikom posjeta Hrvatskoj poželjno činiti i kako se ponašati u određenim situacijama, a što bi bilo bolje izbjegavati.

Tako se primjerice, turistima savjetuje da umjesto željeznicom koja će ih zbuniti i koja često nema dobru povezanost sa svim mjestima, putuje autobusom, ukoliko unajme automobil ne preporuča se automatik mjenjač, a razgovor na mobitel tijekom vožnje strogo je zabranjen. Osim toga, u članku se turiste upozorava na mogućnost nailaska na mine zaostale iz 90-tih, no isto tako se ističe da je za turiste vrlo mala šansa ukoliko ne skreću sa svoje uobičajene rute da će se to dogoditi. Nadalje, savjetuje se da se ne spominje Jugoslavija i Srbija, a hrvatski jezik nikako ne naziva srpsko-hrvatskim, jer su to još uvijek osjetljive teme za pojedince.

Hrvatsku se karakterizira kao izrazito katoličku i pomalo tradicionalnu zemlju, a dok u Sjevernoj i središnjoj Hrvatskoj, hodanje uokolo u toplesu ne predstavlja veći problem, takvo ponašanje na konzervativnom jugu Hrvatske, nikako nije poželjno. Zanimljivo je da se u članku posebno upozorava posjetitelje otoka Krka da paze na svoje odijevanje, a s obzirom da je to vrlo zatvoren i religiozan kraj, iz kojeg potječu brojni biskupi.

 

 

 

Komentari