Bili smo u Teksasu i slušali Jonathan! Može li bolje!

Svojim nastupima riječki Indie rock sastav Jonathan oduševio publiku na jednoj od najvećih svjetskih konferencija

120

Desetodnevni interaktivni festival i konferencija SXSW – South by Southwest od 1987., održava se u Teksasu, točnije u Austinu. Svake godine u ožujku  taj grad  postaje pozornica nevjerojatnih zbivanja i najnovijih dostignuća iz svijeta umjetne inteligencije, robotike, marketinga, dizajna, zdravlja, filmske i glazbene industrije, organiziraju se summiti gradova, političara, a predavanja i radionice vode najpoznatija imena, među kojima su Elon Musk i Steven Spielberg tek dvoje od mnogih.

Usporedno s konferencijskim dijelom održava se glazbeni, filmski, pa čak i gejmerski festival, a Austin živi posebnim ritmom. SXSW posjeti nevjerojatnih više od 300 tisuća ljudi!

Što se glazbenog dijela tiče, gdje nastupa preko dvije tisuća izvođača, ove godine pravo pojačanje stiglo je iz Hrvatske! Momci iz poznatog riječkog indie rock sastava Jonathan u sklopu svoje prve američke turneje, nakon nastupa u New Yorku, Greenvilleu, Chapel Hillu i Atlanti, stigli su i u glavni grad Teksasa. U Austinu su nastupili dva puta u sklopu mega popularnog SXSW – prvu večer u poznatom klubu Parish, na šestoj ulici, a drugi dan u Austin Convention Centru. O tome koliko su dečki oduševili svojim nastupima govori činjenica da ih je publika koja ih je većinom prvi puta slušala, nakon koncerata koje su održali, prepoznavala po gradu i klubovima, a iz kontakata s mnogim labelima i izdavačkim kućama posve je izvjesno da im ovo neće biti posljednji nastup na SXSW-u, ali ni posljednja američka turneja. Dečki iz Jonathana nastavljaju dalje prema Memphisu, Appletonu, Chicagu, a turneju završavaju tamo gdje su je i započeli – u New Yorku. U svoju kartu uspjeha Jonathan je zlatnim slovima sada upisao i (prvi) SXSW!

Nikola Pavešić

Komentari