Bezosovi službeno razvedeni, osnivača je Amazona to skupo koštalo

21

Osnivač Amazona Jeff Bezos možda je i požalio što je pokrenuo razvod od svoje supruge kad je saznao koliko će ga to stajati. MacKenzie i Jeff Bezos u siječnju su objavili su na Twitteru da se razvode, što je odmah izazvalo sumnju da bi Jeff mogao završiti sa smanjenim pravom glasa.

U travnju je Amazon, najveća svjetska internacionalna trgovina, objavio da bi 4 posto ili 19,7 milijuna dionica trebalo biti registrirano na ime MacKenzie Bezos nakon što sud odobri razvod.

Tako je osnivača Amazona razvod koštao 38,3 milijarda američkih dolara. No svejedno zadržava udio od 12 posto vrijedan 114,8 milijardi dolara čime ostaje među najbogatijim osobama na svijetu, navodi Bloomberg.

MacKenzie se također nalazi na popisu 500 najbogatijih ljudi na svijetu. U svibnju je otkrila da će polovinu bogatstva dati u humanitarne svrhe kako bi se priključila “Giving Pledge”, kampanji koju su 2010. pokrenuli milijarder Warren Buffett i Microsoftov suosnivač Bill Gates.

U petak je sud u Washingtonu službeno proglasio razvoda Bezosovih. Par se razveo nakon 25 godina braka. MacKenzie je na Twitteru objavila kako se veseli daljnjem životu i da je zahvalna na svemu iz prošlosti.

 

 

Komentari