Barbie slavi 60. rođendan, a izgleda mlađe nego ikad

46

Popularna lutkica za djecu Barbie, čiji brend prepoznajemo poput Coca-Cole ili McDonaldsa, ove godine slavi 60. rođendan. Otkad je stvorena, u ožujku 1959. godine, mijenjala je izgled nekoliko puta kako bi bila u korak sa svjetskim trendovima ljepote.

Iako slavi okruglih šezdeset, Barbie izgleda mlađe nego ikad, nema tragova starenja, a njeno lice i tijelo ostalo je fit i zaglađeno. Plavokosa ili brineta, s oblinama ili bez, ravne ili kovrčave kose, princeza ili predsjednica, Barbie je ostala najprodavanija igračka za curice iako je pretrpjela razne kontraverzne napade tijekom godina.

Za Barbie možemo zahvaliti suosnivačici kompanije Mattel’s Ruthe Handler, koja je za lutkicu dobila ideju tijekom igranja sa svojom djecom. Njezina kćer Barbara imala je ograničen izbor igračaka i jedinu ulogu koju je mogla zamišljati bila je uloga majke. Istodobno igrajući se svojim igračkama, sin je mogao razmišljati da postane astronaut, kauboj ili pilot.

Prvi uspjeh Barbie je doživjela na sajmu u New Yorku. Njeno ime skraćenica je od imena Barbara Millicent Roberts koja dolazi iz izmišljenog grada Willowsa, a dizajnirana je s namjerom da potakne i motivira mlade djevojčice na putu do svojih snova, jer baš poput svojih Barbie lutki, mogu postati što god poželjele!

Barbie je između ostalih uloga i Hollywoodska glumica pa je tako snimila nekoliko filmova, a top 10 pogledajte u nastavku. Vjerujte nam ako volite Barbie teško ćete se odučiti koji vam je najdraži

 

Komentari