Barack Obama podijelio ono što je naučio odgajajući svoje kćeri

30

Bivši američki predsjednik Barack Obama rekao je da je naučio jednu važnu lekciju odgajajući svoje kćeri. Gledajući na Maliu i Sashu, koje su sada već obje na fakultetu, Obama je njihov odgoj usporedio s njegovanjem biljaka.

“One su kao bambus, ili hrast, ili kesten. Sve one trebaju vodu i sunčevu svjetlost, ali kako rastu, grane klijaju i u svoje doba cvjetaju. Kako rastu, svaka postaje drugačija”, rekao je Obama.

Bivši američki predsjednik otkrio je da starija, 21-godišnja kći Malia ima njegov smiren karakter, dok dvije godine mlađa Sasha je više nalik svojoj majci, Michelle Obama.

“U roditeljstvu, ideja da svako dijete odgajate na isti način zapravo ne drži vodu. Trebaju postojati jednaka pravila za obje, no ovisno o određenim stvarima treba primijeniti različite strategije za svakog”, rekao je Obama istaknuvši da se takva lekcija može primijeniti i na posao.

“Imao sam ljude u svojem timu s kojima sam mogao biti iskren, a bilo je i onih kojima je potrebno davati, kako to cure zovu, sendviče od komplimenata pokušavajući zaobići kriticizam.”

Sada kada su na studiju, Obama ističe da svojim kćerima pokušava davati dovoljno privatnosti tako što ih ne zove svaki čas i ne provjerava gdje su. Kaže da mu je cilj bio naučiti ih da donesu dobre odluke. Pritom je sam morao naučiti kako uspostaviti ravnotežu između pomaganja i dopuštanja da naprave pogreške iz kojih će naučiti.

 

Komentari