Bali ili Havaji? Ovo je najfotografiraniji otok na svijetu

120
bali

Za one koji čekaju ljeto, mnogi željni odmora imat će popis destinacija iz snova koje bi željeli posjetiti. S bezbrojnim slikovitim otocima diljem svijeta koje možete birati, stručnjaci na buildyouraquarium.com analizirali su koji je otok najviše fotografiran.

Kako bi to istražio, buildyouraquarium.com je stvorio početni popis najpopularnijih otoka diljem svijeta, a zatim je svaki unio u Instagram koristeći varijaciju #island da vidi broj hashtagova.

10 najfotografiranih otoka na svijetu

Lokacija

Otok

Broj Instagram hashtagova

#1

Indonezija

Bali  

68,700,000

#2

US

Havaji

38,400,000

#3

Španjolska

Ibiza

18,000,000

#4

Italija

Sicilija

15,700,000

#5

Južna Azija

Sri Lanka 

12,100,000

#6

Indijski ocean

Maldivi

10,000,000

#7

Italija

Sardinija

8,200,000

#8

Grčka

Santorini

7,000,000

#9

Atlantik

Bahami

5,900,000

#10

Grčka

Kreta

5,300,000

Na prvom mjestu je Bali, Indonezija s impresivnih 68.700.000 Instagram hashtagova što je 79% više od najbližeg konkurenta. Mali, ali prekrasan otok koji je često lice indonezijskog turizma!

Na drugom mjestu su Havaji, SAD s 38.400.000 Instagram hashtagova. S obzirom na njegovu reputaciju čarobnih zalazaka sunca, nije ni čudo što ovaj otok izlazi kao jedan od najistaknutijih na Instagramu.

Na trećem mjestu je Ibiza, Španjolska. Poznat po noćnom životu i kao destinacija iz snova ljubitelja zabava, ovaj otok ima zdravih 18.000.000 hashtagova na Instagramu. S druge strane, Ibiza se može pohvaliti idealnim sunčanim utočištem za one koji traže bijeg od svakodnevnog života.

Četvrta je Sicilija, Italija s 15.700.000 Instagram hashtagova. Sicilija nije samo jedan od najvećih proizvođača vina u Italiji, već je poznata i po svojoj povijesti, a mnogi je nazivaju ‘muzejem na otvorenom’, a njezine znamenitosti su neke od najbolje očuvanih na svijetu.

Konačno na petoj poziciji je otočna država Šri Lanka s 12.100.000 Instagram hashtagova. Možda najveći sinonim za beskrajne plaže, bezvremenske ruševine i cijenjene slonove koji privlače turiste iz cijelog svijeta.

Savjeti o tome što spakirati za bijeg na otok

Glasnogovornik buildyouraquarium.com Stefan Gheorghe otkriva osnove za uspješan bijeg s otoka:

“Prvo, važno je zapamtiti da će mnogi egzotični otoci, poput Bahama, imati ekstremno tople temperature pa će vam biti bolje s tankom, laganom odjećom koja još uvijek nudi određenu zaštitu od sunca. Budući da ćete vjerojatno putovati trajektom do navedenog otoka, preporučam vodootpornu torbu kako voda ne bi oštetila sve predmete, posebno električne.

Obuća je vrlo važna za sva istraživanja koja ćete raditi. Stoga ponesite ležerne natikače ili tenisice koje neće izazvati žuljeve. Također bih predložio da ponesete dosta SPF balzama za usne i kreme za sunčanje, kao i sredstva za odbijanje insekata i plastične vrećice višekratnu upotrebu koje su korisne za pohranu mokrih kupaćih kostima.

S praktičnog aspekta, ne želite biti uhvaćeni bez adaptera kako biste mogli puniti uređaje koje donesete. U suprotnom biste mogli imati problema s istraživanjem stvari koje trebate učiniti, a također je u hitnim slučajevima neophodan ispravan telefon! S tim u vezi, rezervni punjač za telefon ili prijenosni punjač nešto je što morate imati.”

Metodologija

Buildyouraquarium.com pokušao je istražiti koji je otok na svijetu najviše fotografiran.
Stručnjaci su koristili različite članke s renomiranih web-stranica kako bi stvorili početni popis od 25 najpopularnijih otoka. To uključuje: Top Popular, Travel + Leisure, The Travel Corporation, House Beautiful, Conde Nast Traveller, Islands.
Ukupno je dobiven početni popis od 25 najpopularnijih otoka uključivanjem onih koji su se pojavili dvaput ili više na popisima otoka.
Nakon toga, buildyouraquarium.com je upotrijebio hashtag varijaciju #island (npr. #BoraBora) i to ponovio za sve otoke koji su se našli na popisu.
Svaki otok je rangiran od najviše do najmanje hashtagova kako bi se odredilo koji je najviše fotografiran.
Svi podaci prikupljeni su 17.01.2022. i od tada su točni.

L.B.

Komentari