Baj, baj novčići – od sada možete kupovati proizvode direktno preko Instagrama!

27

Korisnici Instagram-a sada mogu naručiti proizvode bez napuštanja aplikacije. Lijepa promjena u odnosu na dosadašnji višefazni proces pronalaženja, pregledavanja i naručivanja robe, nova funkcija Checkouta trenutno je dostupna u SAD-u, a omogućio ju ju za sada 21 brand. “Grammeri” kupuju svoje omiljene proizvode s Instagrama od kraja 2016. godine, prilično nespretno se krećući između posta proizvoda, opisa i web-lokacije treće strane – na kojoj zapravo kupuju. Dugotrajan i kompliciran proces napokon je dobio rješenje.

Snimate li H&M-ove najnovije modne poslastice ili posljednji MAC ruž? Jednostavno pregledajte proizvod, odaberite željenu veličinu i boju i kliknite gumb “Checkout on Instagram”. I to je to. Brzo i jednostavno. 

checkout-1

Novi korisnici ove opcije morati će unijeti ime, e-poštu, podatke o naplati (Visa, Mastercard, American Express, Discover, PayPal) i adresu za dostavu – sigurno spremljene za brze uplate u budućnosti. Nakon što je postavljena narudžba, obavijesti o isporuci i dostavi također stižu u aplikaciji.

“Checkout poboljšava iskustvo kupovine čineći kupnju jednostavnom, praktičnom i sigurnom”, napisao je Instagram poslovni tim u postu na blogu. “Ljudi više ne moraju otići iz Instagram aplikacije kada žele kupiti određeni proizvod.”

Checkout na Instagramu za sada su omogućili ovi brandovi:

Adidas: @adidaswomen & @adidasoriginals
Anastasia Beverly Hills: @anastasiabeverlyhills
Balmain: @balmain
Burberry: @burberry
ColourPop: @colorpopcosmetics
Dior: @dior
H&M: @hm
Huda Beauty: @hudabeautyshop
KKW: @kkwbeauty
Kylie Cosmetics: @kyliecosmetics
MAC Cosmetics: @maccosmetics
Michael Kors: @michaelkors
NARS: @narississist
Nike: @niketraining & @nikewomen
NYX Cosmetics: @nyxcosmetics
Oscar de la Renta: @oscardelarenta
Ouai Hair: @theouai
Vanjski glasovi: @ vanjska vrata
Prada: @prada
Revolve: @revolve
Uniqlo: @uniqlo
Warby Parker: @warbyparker
Zara: @zara

“Checkout je samo jedan dio našeg dugoročnog ulaganja u proces kupovine”, kažu sa ove društvene mreže. “Drago nam je što ćemo ove godine predstaviti još novih načina za uživanje u kupovini na Instagramu.”

Zainteresirane tvrtke mogu poslati podatke za kontakt na ovom linku. Informacija kada će opcija biti dostupna u drugim dijelovima svijeta još nije dostupna no sudeći po iskustvu sa promjenama na Instagramu nećemo ni mi dugo čekati.

Komentari