Australsko sveučilište nudi mogućnost upisa i stipendije za studij heavy metala

10

Sveučilište u Austaliji nudi mogućnost upisa doktorata iz područja heavy metal, uključujući i stipendiju. Studij će se baviti proučavanjem kulture heavy metala.

Na studiju će se od studenata zahtijevati razumijevanje odnosa Australije i heavy metala u međunarodnom i lokalnom smislu.

Koje su vrste lirskih tema usvojili australski metal bendovi? Jesu li oni kulturno i geografski jedinstveni za kontinent?”, “Kakav je odnos između kulturne evolucije heavy metal u Australiji i kolonijalizma?”, ” Koji je odgovor na različitost unutar scene?”,  “Kako se rod u Australiji pregovara unutar Metal scene?”, “Kakvu reputaciju imaju fanovi heavy metala u australskom kontekstu?“, neka su od pitanja koja studenti proučavaju na studiju.

Kao objašnjenje pokretanja studija heavy metala u Australiji navodi se povezanost te zemlje s metal kulturom.

“Heavy metal je globalni fenomen, koji predstavlja glavni kulturni trend u posljednja četiri desetljeća. Brojni podžanrovi postoje unutar općeg okvira heavy metal, od kojih svaki predstavlja jedinstvene subkulture. Mnoge od tih podvrsta, kao što su Black Metal, Death Metal, Thrash Metal i Novi val britanskog teškog metala evoluirale su u određenim geografskim postavkama, često nazvanim “scenama”. Dok su se jedinstvene scene razvijale diljem svijeta, većina heavy metal bendova nastala je unutar zemalja sjevernih geografskih širina. Australija je jedinstveno pozicionirana unutar te globalne evolucije, zahvaljujući svojoj povijesnoj povezanosti s Ujedinjenim Kraljevstvom i zajedničkim kulturnim afinitetima s njom. Iako je udaljena od zemljopisnog srca heavy metal kulture, Australija je razvila svoj jedinstveni i strastveni pristup, proizvodeći niz visokoprofilnih bendova”, stoji u opisu.

Komentari