Argentinski farmer proveo je desetljeća uzgajajući šumu u obliku gitare u znak sjećanja na svoju ženu

62
Izvor: Google Karte Screenshot

Argentinski farmer stvorio je ovu nevjerojatnu šumu u obliku gitare u znak sjećanja na svoju preminulu suprugu. Sađena tijekom nekoliko desetljeća, Pedro Martin Ureta dovršio je projekt u znak sjećanja na suprugu Gracielu Yraizoz. Šuma je sada toliko ogromna da je NASA može vidjeti sa svojih satelita. Pažljivo je isplanirana koristeći drveće različitih boja. Šuma je jedinstveno umjetničko djelo utisnuto u krajolik.

Ideja za takav projekt zapravo je potekla od same Graciele Yraizoz koja je sa suprugom putovala zrakoplovom preko polja u Argentini kad je primijetila da je netko oblikovao polje poput kante s mlijekom. Potom je upitala supruga mogu li oni učiniti nešto slično na svojoj farmi. Graciela Yraizoz bila je velika zaljubljenica u glazbu i gitare.

Njezin je suprug uvijek govorio da bi oni s vremenom započeli projekt, ali tragično to nikada nije bilo poduzeto za njezina života. Umrla je od neočekivane aneurizme mozga u dobi od 25 godina 1977. Nakon njezine smrti, suprug i njezino četvero djece počeli su raditi na stvaranju spomen obilježja. Na kraju je posađeno preko 7000 stabala. Obrisi su načinjeni od čempresa, žice od stabala eukaliptusa.  Šuma gitara sada je turistička atrakcija i za ljude na Zemlji i za one koji putuju nebom. Jasno je vidljiva na satelitskom prikazu Google Maps. NASA je izjavila da je njihov napredni svemirski radiometar za termalnu emisiju i refleksiju (ASTER) podigao i zabilježio šumu.

Na kraju se Ureta ponovno oženio, ali zbog straha od letenja nikada nije vidio gitaru s neba.

Izvor: My Modern Met

Komentari