Apple kaže da biste trebali prestati stavljati mokri telefon u rižu

154
iphone

Otkad postoje mobilni telefoni, ljudi također imaju način da ih osuše u slučaju da se smoče. Savjet je jednostavan, ali učinkovit: stavite telefon u nekuhanu rižu i zrno će upiti svu vlagu u roku od nekoliko dana. Međutim, tehnološki div Apple nedavno je izjavio da ova tehnika može učiniti više štete nego koristi.

U dokumentu podrške, Apple tvrdi da bi stavljanje vašeg telefona u rižu “moglo omogućiti malim česticama riže da oštete vaš iPhone.” Drugi popularni trikovi, poput sušenja konektora papirnatim ručnikom ili prelaska sušilom za kosu preko telefona, također se strogo ne preporučuju. Umjesto toga, Apple predlaže da lupkate telefonom o ravnu površinu kako biste uklonili višak tekućine i zatim ostavite uređaj na suhom mjestu s malo strujanja zraka. Ako vidite upozorenje o detekciji tekućine nakon 30 minuta, još uvijek ima tekućine u konektoru i/ili iglama kabela i trebali biste vratiti telefon u prethodni položaj jer bi moglo potrajati do 24 sata da se osuši.

Iako je ovaj savjet posebno namijenjen vlasnicima iPhonea, Android korisnici bi također imali koristi od prijedloga, budući da ni njihovi telefoni nisu imuni na infiltraciju čestica riže. Bez obzira na marku, važno je upamtiti da je vrijeme od presudne važnosti ako se vaš telefon smoči, stoga je brzo djelovanje ključno.

Izvor: My Modern Met

Komentari