Ako idete u Veneciju, otkrit ćemo vam gdje je najljepši pogled

102

Posjet Fondaco dei Tedeschi u Veneciji ne bi bio potpun bez zadivljujućeg pogleda s panoramske terase na cijeli grad u laguni. Pogled na krovove Venecije oduzima dah. Fondaco dei Tedeschi je palača s pogledom na Grand Canal, u blizini mosta Rialto. Palača je bila sjedište njemačkih trgovaca koji su je koristili kao skladište i smještaj, a datira iz 13. stoljeća te je obnovljena u 16. stoljeću.

Kada je lijepo vrijeme pogled s panoramske terase može se proširiti na otoke. Vrlo dobro se vidi svjetionik otoka Murano koji se čini tako blizu. Možete vidjeti kupole bazilike San Marco i njegov zvonik te palače i Venecije, most Rialto, zvonike venecijanskih crkava i tisuću drugih pojedinosti kojima se možete diviti samo odozgo. Ipak, ako pada kiša, pristup terasi nije moguć.

Ono što je još privlačnije jest da je pristup terasi potpuno besplatan uz nužnost rezervacije, a svaki posjet traje maksimalno 15 minuta. Terasa može primiti maksimalno 40 osoba, a otvorena je svakog dana od 10:30 do 18:30 sati.

L.B.

Komentari