ABBA demantirala ponovno okupljanje na Eurosongu 2024. za 50. godišnjicu

105

Björn Ulvaeus i Benny Andersson, glavni tekstopisci benda ABBA, rekli su da se neće ponovno okupiti s Agnethom Fältskog i Anni-Frid Lyngstad kako bi obilježili 50 godina od pobjede na natjecanju 1974. s Waterlooom.

Bilo je sve više grozničavih nagađanja da će se bend ponovo okupiti i možda se čak natjecati kao predstavnik Švedske, unatoč tome što nisu svirali zajedno od pojavljivanja u emisiji The Late Late Breakfast Show Noela Edmondsa na BBC-ju 1982. godine.

U snimci za BBC-jev Newsnight program u četvrtak navečer, Andersson je rekao kako “nema šanse” da se grupa ponovno okupi ili čak hoda zajedno na pozornici tijekom Eurovizije.

“Ne želim”, rekao je. “A ako ja ne želim, drugi neće željeti. Isto je za sve nas četvero. Netko kaže ne – to je ne.”

Ulvaeus, koji je također rekao da je to njegovo ne, dodao je: “Možemo proslaviti 50 godina Abbe, a da nismo na pozornici.”

U intervjuu na prvu godišnjicu njihovih virtualnih koncerata ABBA Voyage, u kojima nastupaju virtualne rekreacije članova benda, Ulvaeus kaže da su reakcije na te koncerte “nadišle sva očekivanja.”

“Za nas je bila važna emocionalna veza,” kaže on. “U početku nismo znali hoće li to funkcionirati. Njihov mozak im govori da mi nismo tamo – no emocionalno su povezani, što je fantastično.”

Izvor: The Guardian

Komentari