8 pristupačnih alternativa popularnim luksuznim odredištima za odmor

70

Ljeto je tu, a time i želja za opuštajućim odmorom daleko od doma. No, kako cijene rastu diljem svijeta, daleka odredišta za odmor čine se nedostižnim luksuzom.

Imajući to na umu, Forbesov savjetnik otkrio je najbolje luksuzne lokacije za odmor koje nude nevjerojatno iskustvo bez plaćanja velike cijene!

Studija je promatrala troškove najpopularnijih odredišta s popisa i usporedila ih s vizualno sličnim odredištima kako bi se utvrdila razlika u cijeni i dao popis alternativnih destinacija za putnike.

Lokacije na kojima možete uštedjeti

Lokacije

Ukupna ušteda

Luksuzan godišnji odmor

Alternativa

Ušteda

% različitosti

1

Bora Bora

Panama

5,609

75.68%

2

Bahami

Curacao

2,081

44.95%

3

Havaji, U.S.

Florida, U.S.

1,712

41.43%

4

Maldivi

Fiji

732

28.90%

5

Lisbon, Portugal

Mexico City, Mexico

536

31.80%

6

Atena, Grčka

Istanbul, Turska

372

25.11%

7

Paris, Francuska

Marseille,Francuska

179

7.59%

8

Rim, Italija

Kairo, Egipat

146

8.18%

Bora Bora nedvojbeno je jedno od najpopularnijih luksuznih odredišta za odmor, a pretraživanja na Googleu pokazuju da ju je više 534.000 ljudi pretraživalo prošlog mjeseca. No, jeste li znali da slično iskustvo možete dobiti za četvrtinu cijene?

Promjena destinacije u Panamu uštedjet će vam nevjerojatnih 5609 €! Od istraživanja autohtonih zajednica do posjete tradicionalnim tvornicama cigara ili jednostavnog uživanja u danu na plaži (postoji više od 3000 kilometara obale), Panama nudi ne samo odmor, već i sveobuhvatno nezaboravno iskustvo – po niskoj cijeni.

Druga najveća ušteda koju možete napraviti je prebacivanje mjesta za odmor s Bahama na otočnu zemlju Curacao! Ova bi vam alternativa mogla uštedjeti otprilike 2081 €. Iako plaže u Curacau možda nisu ružičaste i vjerojatno nećete vidjeti svinje koje plivaju kao što biste vidjeli na Bahamima, postoji mnogo razloga da posjetite prekrasan otok, kao što su: plivanje s morskim kornjačama, učenje kako roniti, a ne potrošiti bogatstvo na to!

Iako su Havaji prekrasna destinacija za posjetiti, ako ste u ograničenom budžetu, možda biste trebali rezervirati avion za Floridu, uštedjevši otprilike 1721 €! Osim uživanja na plaži, putovanje na Floridu donosi mnoštvo atrakcija u kojima možete uživati kao što su Walt Disney World, Kennedy Space Center, a za filmoljupce izlet u Universal Studios.

Fiji je sjajno odredište za odmor za one koji žele ići negdje poput Maldiva, ali s ograničenim budžetom ova bi vam alternativa uštedjela otprilike 732 eura. S toliko mnogo atrakcija u kojima možete uživati ​​na Fijiju, kao što su Vrt uspavanog diva, termalni izvori i bazeni s blatom te kulturno selo Fijija, nudi vam se luksuzno iskustvo, bez prevelike cijene.

Lisabon, Portugal možete zamijeniti za Mexico City, Meksiko, čime ćete uštedjeti otprilike 536 €. Dok u Portugalu možete posjetiti Mosteiro dos Jeronimos (bivši samostan Reda svetog Jeronima, izgrađen u manuelinskom i gotičkom stilu), Oceanário de Lisboa i muzej Calouste Gulbenkian, u Mexico Cityju možete vidjeti muzej Fride Kahlo, Palacio de Bellas Artes i Metropolitansku katedralu u Mexico Cityju.

Umjesto putovanja u Atenu, Grčka, možete uštedjeti otprilike 372 € odlaskom u Istanbul, Turska.

Ako želite odmor u Francuskoj, putovanje u Marseille koštalo bi vas 7,59% manje od putovanja u glavni grad, Pariz.

Na kraju, odlazak u Kairo u Egiptu umjesto u Rim u Italiju može vam uštedjeti otprilike 146 € (i možete pokušati shvatiti kako su oni izgradili piramide)!

L.B.

Komentari