8 koraka za uklanjanje stresa iz vlastitog doma

104

1.Procjena

Pogledajte svoj dom kao neutralni promatrač, ocijenite što volite, a što samo zauzima prostor.
Postavite pitanje u kojoj se sobi osjećate najugodnije? Postoji li soba koju nikad ne koristite? Postoje li stvari u kući koje više ne odražavaju Vašu osobnost? Što ste prerasli? Ono što volite istaknite, ostalo Vam samo zauzima prostor!

2. Puštanje

Odbacite sve što: Skuplja prašinu, stvara neželjene emocije, više ne radi, neudobno je.

Zadržite sve što: Volite

3.Čišćenje

Sada kada ste odlučili što ostaje, izvadite usisavač, krpe, metle…i pobrinite se da novi dom zasjaji. Otvorite prozore i pustite zraka. Okrenite madrace. Popravite ono što već mjesecima čeka. Čišćenjem starih stvari i rješavanjem njihove negativne energije očistit ćete i sebe.

4. Sanjajte

Oslobodili ste se prošlosti, faza koja slijedi govori samo o budućnosti. Iskusite nove stvari, otiđite na neko novo mjesto. Opustite se!

5. Otkrivajte

Pretvorite snove u realnost i nađite nove stvari koje Vas uistinu predstavljaju. Pogledajte kataloge, otiđite na sajam, prosurfajte internetom. Pustite mašti na volju!

6. Stvarajte

Iako količina novca koju imate diktira promjene, mnogo toga možete učiniti sami. Pronađite upute i savjete i upustite se u vlastitu izradu ili preradu. U konačnici ono što sami stvorite imat će neprocjenjivu emotivnu vrijednost.

7. Završni savjeti

Dodajte vazu s cvijećem u omiljenoj boji, upalite glazbu, pošpricajte omiljeni miris…uživajte!

8. Proslavite

Pozovite svoje najbliže i pokažite im što ste učinili. Otvorite bocu vina i nazdravite. U konačnici možda i njih inspirirate da učine isto.

Komentari