7 alarmantnih znakova da niste zdravi!

616

 

Često smo sami krivi kada ignoriramo znakove lošeg zdravlja koji nam itekako jasno sugeriraju da nešto ne valja.
Više nemate izgovora, ovo su jasni znakovi bolesti:

Pucanje usana
Možda mislite da se samo radi o vremenu, no ispucane usne naročito na rubovima pokazuju na manjak vitamina B12. To može voditi do anemije i utjecati na Vašu krv, pa pokušajte s vitaminskim dodacima.

Niste visoki kao što ste bili
Kako starimo smanjujemo no brzina kojom do toga dolazi može sugerirati probleme s kostima ili napredujuću osteoporozu.

Često ste bolesni
Ako dolazi do toga morate poraditi na svom imunološkom sistemu, možda Vam fali Vitamina C. Možda se radi o virusu ili bakteriji pa napravite nalaze kako biste bili sigurni.

Vaš urin je previše žut
Važno je pratiti boju urina pošto je ona odličan indikator stanja Vašeg zdravlja. Ako pijete dovoljno vode, on bi trebao biti gotovo proziran, no ako je odviše žute boje možda imate problema s bubrezima. Povećajte unos tekućine, a ako se stanje ne popravit posjetite liječnika.

Problemi s kožom
Ako imate problema s kožnim oboljenjima poput akni ili lišajeva, to sugerira na brojne probleme. Kod žena to su njačešće jajnici, dok kod oba spola može značiti da hrana koju jedete nije dobra za Vas. Vaša kože je Vaš najveći organ i dobro slušajte što Vam poručuje!

Loše spavate
Najčešći znak da je Vaše tijelo kao i um pod prevelikim stresom! Ako imate problema sa spavanjem pokušajte se što više opustiti i upotrijebiti neke od savjeta o boljem spavanju.

Umorni ste iako dovoljno spavate
Ako spavate i više no što je potrebno, ali ste i dalje umorni možda imate problema sa štitnom žlijezdom ili nedostatkom željeza. Takva iscrpljenost jako je alarmantna i zatražite sve potrebne pretrage!

Komentari