5 znakova da vašem organizmu je potrebna detoksikacija

25

Pušenjem, pesticidima, konzumiranjem hrane koja sadrži umjetne sastojke, unosimo toksine u naše tijelo. Nerijetko se dogodi da toksini ne napuste naš organizam već se nastave gomilati u njemu.

KAKO PREPOZNATI DA JE NAŠEM TIJELU POTREBNA DETOSIKACIJA?

  1. Glavobolja

Kronična glavobolja može biti uzrok prevelike količine toksina u tijelu. Ponekad se tijekom procesa oksidacije glavobolje znaju pogoršati, ali bi po završetku detoksikacije trebale potpuno nestati. Hrana koja može spriječiti vaše glavobolje jest: lubenica, crveno meso, kurkuma i lješnjaci.

glavobolja

  1. Nesanica

Nesanica često upozorava na problem s toksinima, jer upravo ona dolazi kao popratni simptom problema s jetrom. Zdravi pripravci od sezonskog voća i povrća, čaj od mente i čaj od maslačka mogu pomoći u detoksikaciji jetre. Kako biste se riješili nesanice, u posljednji dnevni obrok poželjno je uključiti namirnice bogate kompleksnim ugljikohidratima, primjerice integralni kruh, pecivo, žitarice, integralne krekere.

  1. Loš ten

Naša koža također pomaže u uklanjanju toksina iz našeg tijela. U slučaju da glavni organi u našem tijelu zakažu, tada ona uskače u pomoć.

Znakovi koji ukazuju da se naše tijelo bori protiv toksina su osip, bubuljice, tj. akne. Hrana koja vam može pomoći u rješavanju problema svakako je kivi, cimet, limun i kelj.

  1. Nakupljanje masnog tkiva

Do nakupljanja dolazi zato jer mnogi toksini koji se zadrže u tijelu dospiju u abdomen i ostanu ondje, ali oni se mogu otkloniti vježbom i detoksikacijom. Ako se borite s masnim naslagama, svakako u svoj jelovnik uvrstite avokado, orašaste plodove, leću i divlji losos.

masno tkivo
5. Osjećaj vrućine

Tijelo se rješava toksina znojenjem. Ako se u organizmu nalazi previše toksina, tijelo će se pregrijavati i izbacivati će toksine znojenjem. Protiv konstantnog osjećaja vrućine i znojenja pomaže lubenica, krastavac, zeleno lisnato povrće i gorka hrana.


Primijetite znakove upozorenja na vrijeme i vratite organizmu energiju, kombinacijom sezonskog voća i povrća, orašastih plodova te potrebnih vitamina i minerala.

Komentari