5 savjeta za pakiranje za organiziraniji odmor

41

Dok ulazimo u ljetne mjesece, vrijeme je da obrišemo prašinu s kovčega i potražimo jastuke za vrat koji se skrivaju na tavanu. Od boca s tekućinom do prljave odjeće, održavanje vaše prtljage organiziranom i urednom prilikom pakiranja za odmor može lako uzrokovati stres.

Kako bi pomogli ljudima da imaju organiziraniju rutinu pakiranja, organizacijski stručnjaci na End of Tenancy govore o tome kako svoju prtljagu održavati čistom i urednom i otkrivaju pet vrhunskih savjeta koji bi mogli uvelike olakšati pakiranje za vaše putovanje!

1. Isprobajte čvrste toaletne potrepštine

Koliko god male bočice s toaletnim potrepštinama bile slatke, nošenje na odmor ne samo da može povećati težinu vaše prtljage, već može predstavljati i rizik da se prolije po vašoj potpuno novoj odjeći za plažu. Kako biste riješili ovaj problem, stručnjaci za čišćenje iz End of Tenancy predlažu isprobavanje čvrstih toaletnih potrepština.

“Čvrste toaletne potrepštine definitivno su zabavan i lagan izbor za putnike, osobito obitelji s djecom. Možete čak staviti i paketić papirnatog sapuna u džep koji je spreman za korištenje u bilo koje vrijeme. Mnogo drugih sjajnih izbora proizvoda su šamponi, dezodoransi za putovanja, čvrste kadice za parfeme i još mnogo toga. Ove kade i šipke puno je lakše održavati urednima i štede prostor, a naravno i sprječavaju bilo kakvo curenje tekućine.”

2. Rolajte odjeću

Za putnike koji imaju iskustvo u pakiranju odjeće za duga putovanja ili imaju ograničenu težinu za prtljagu, jedna je od najvećih rasprava o tome kako svoju prtljagu učiniti urednijom jest rolanje odjeće. Ako ste navikli savijati odjeću, Ivan iz End of Tenancy kaže nam zašto biste se trebali okušati u rolanju:

“Rolanje majica, haljina i pidžama štedi prostor i sprječava nabore, što je savršeno za kompaktne ruksake ili male ručne kovčege. Također vam omogućuje lak pristup svoj svojoj odjeći odjednom, bez prolaska kroz cijelu hrpu kako biste pronašli večerašnju pidžamu.”

3. Koristite organizatore za pakiranje

Kocke za pakiranje i vrećice s patent zatvaračem su zgodne opcije za pružanje dosljednijeg rasporeda vaše prtljage i odvajanje prljave odjeće. Što se tiče odabira koji je najbolji za vaše putovanje, Ivan Ivanov iz End of Tenancy dodao je:

“Obje opcije rade sjajan posao pomažući vam da se spakirate i lakše pronađete stvari, ali razlika je u tome kakav izgled želite. Ziploc vrećice se mogu lako stisnuti i postati ravne kako bi se uštedio prostor – obično se preferiraju za odjeću. Kocke za pakiranje, usporedivo, zauzimaju više prostora, ali daju izdržljiviji i uredniji raspored.”

4. Pripremite popis

Priprema popisa prvi je korak da vaše pakiranje bude organizirano. Pokušajte podijeliti svoju listu pakiranja s obitelji i prijateljima kako biste bili sigurni da između sebe ne nosite vojsku šampona i krema za sunčanje. Ako više volite sami pisati popis pakiranja po mjeri, evo što predlaže Ivan Ivanov iz End of Tenancy:

Počnite odmah ako niste sigurni da se na vrijeme sjetite što ponijeti! Pisanje popisa mjesecima prije putovanja omogućuje vam da ga nadopunjujete malo po malo svaki put kada se nečeg sjetite. Pokušajte stvoriti glavne kategorije kako biste organizirali i svoj popis. Na primjer, možete ga organizirati prema funkcijama kao što su toaletne potrepštine, odjeća, lijekovi ili prema aktivnostima kao što su stvari koje treba ponijeti na plivanje, planinarenje, spa itd. Nemojte zaboraviti još jednom provjeriti popis pregledavajući svoju sobu.”

5. Odaberite pravu torbu

Želite se počastiti novom torbom za svoje putovanje, ali ne znate treba li vam ruksak ili kofer? Organizacijski stručnjak iz End of Tenancy pomaže riješiti ovu uobičajenu dilemu savjetima o tome kako identificirati najprikladniju vrstu za vas.

“Prvo biste trebali razmisliti o tome što planirate raditi na odmoru. Ruksake je puno lakše nositi za planinarenje, trčanje do vlakova, ukrcavanje u žičaru ili u taksije, ali ako ne možete suziti svoje mogućnosti odjevne kombinacije, bilo bi teško sve ugurati u ruksak, posebno elegantna odijela za zabavu. Koferi omogućuju da vaše stvari budu pristupačnije i bez nabora. Dodatni bonus što ih vozite također znači da su bolji za putovanja u odmarališta ili manje gužve u gradovima.”

L.B.

Komentari