5 načina kako lakše zaboraviti bivšu ljubav

276

Za sve koji se nalaze u situaciji da ne mogu preboljeti ili zaboraviti bivšu ljubav, stručnjak i savjetnik za veze, John Alex Clark, pripremio je nekoliko jednostavnih savjeta koje u stanju razočaranja znamo smetnuti s uma.

Čini se gotovo nemogućim namjerno potisnuti nekoga iz misli ako nam se ta osoba stalno u njima javlja i ne čini se da smo u stanju to kontrolirati. Ako se bezglavo prepuštamo tim emocijama, osjećamo se kao osoba koja se nalazi na jedrilici, a ne zna njome upravljati.

No, dovoljno je samo naučiti kako iskoristiti vjetar u svoju korist i moći ćemo zaploviti u pravcu u kojem želimo ići. Barem tako tvrdi Clark.

1. Uklonite podsjetnike na bivšu ljubav. 

Darove ili sitnice koje bude uspomene na bivšeg partnera najbolje je donirati ili pokloniti. U svakom slučaju, ne želite biti okruženi njima u svojem životnom prostoru. Ne samo zato što vas tako više neće pri svakom pogledu podsjećati na tu osobu, već i zato što će već čin micanja tih stvari iz vašeg života biti snažna podsvjesna poruka vama samima da iz života i uma mičete i samu tu osobu.

2. Uvjerite se da je veza zaista gotova.

Ne možete preboljeti nekoga ako zapravo i dalje vjerujete da ćete se pomiriti. Ako ste zaista pokušali razgovarati i riješiti sve probleme, ali nije vam uspjelo, vrijeme je da u potpunosti prihvatite trenutno stanje stvari i krenete planirati budućnost bez te osobe i bez zavaravanja.

3. Prestanite sanjariti.

Koliko vremena provodite razmišljajući o bivšem partneru? Ne možete utjecati na to hoćete li se svako malo sjetiti te osobe, pogotovo ako je prekid još svjež, no možete utjecati na to hoćete li i narednih petnaest minuta, pola sata ili čak i više vremena ostati zapetljani u neostvarivim fantazijama ili ćete svjesno preusmjeriti misli na nešto drugo, po mogućnosti produktivno.

4. Prestanite razmišljati o tome da vam je bivša ljubav bila suđena.

Ako ne vjerujete u koncept srodnih duša, bolje za vas u ovoj situaciji. No, ako vjerujete u to i sada se osjećate kao da ste izgubili onu jednu osobu koja je bila prava za vas, shvatite da samim time što više niste u toj vezi, ta osoba očito ipak nije bila ”the one”.

5. Realno sagledajte kako je vaš odnos izgledao.

Nakon prekida najčešće se vraćamo samo na lijepe stvari i žalimo za njima, a u potpunosti zaboravljamo prisjetiti se i svega onoga što je zapravo do prekida dovelo. Najčešće zapravo i niste bili toliko sretni s bivšim partnerom niti ste ga toliko voljeli koliko možda patite zbog prekida uslijed povrijeđenog ega ili nekog sličnog razloga do kojeg ćete i sami doći budete li potpuno iskreni prema sebi.

U svakom slučaju, od ključne je važnosti, kako biste ponovno preuzeli kormilo i kontrolu nad vlastitim životom, da si olakšate život i prestanite trošiti preveliku količinu mentalne snage i energije na nešto što više ne možete vratiti (i to vrlo vjerojatno s pravom), već ju usmjerite u nastavak svog puta.

 

 

 

Komentari