5 komada odjeće s kojima biste trebali ravno u smeće

Modni savjetnici kažu da za svaki novi kupljeni komad odjeće, uklonite barem jedan stari, nepotreban komad odjeće iz vašeg ormara, a sve kako bi izbjegli "pucanje vašeg ormara po šavovima"

294

Najčešće odlazimo u kupnju odjeće, bez da smo prethodno napravili „inventuru“ stare odjeće u svome ormaru. Uzme li se k tome u obzir i činjenica da većina od nas nema na raspolaganju garderobu poput Kardashianki te da svaki novi komad odjeće dodatno opterećuje ionako već pretrpan ormar, modni savjetnici savjetuju da za svaki novi kupljeni komad odjeće, uklonite barem jedan stari, nepotreban komad odjeće iz vašeg ormara.

A koji bi se komadi odjeće mogli naći na top listi prioriteta za odlazak u kantu za smeće, provjerite na ovom popisu:

  1. Stara pidžama

Iznošena, rastrgana, stara gotovo jedno desetljeće…Možda za vaše godine i s neprimjerenim motivima. Jasno nam je da se ponekad vrlo teško pozdraviti od stare, najdraže pidžame, no vjerujte, vrijeme je za kupnju nove jer je vjerojatno stara već odavno dala svoje.

  1. Odjeća nekadašnjeg partnera

O da, ovo može biti teško…Obično ako nam se netko zamjeri, sa puta sklanjamo sve što je bilo povezano sa njime. No, da li ovo vrijedi i za bivše partnere? Ako nekog nemate u dobrom sjećanju, odmah se riješite i ostataka u obliku odjeće koje vam je nekada posudio ili jednostavno zaboravio kod vas.

  1. Iznošeni grudnjaci

Neka istraživanja pokazuju kako grudnjak nakon godinu dana nošenja (i redovitog pranja) gubi svoj oblik. Koliko puta u vrijeme nošenja jednog grudnjaka smršavimo, udebljamo se, a vrijeme ide i mi smo i dalje ustrajni u nošenju najdražeg grudnjaka. Iako kvalitetni grudnjaci nisu nimalo jeftini, ipak, razmislite da li je došlo vrijeme za zamjenu vašeg starog grudnjaka.

  1. Odjeća koja vam nije po mjeri

Dakle, u ovu rubriku spadaju: komadi odjeće koju čuvate već godinama, ali su vam već odavno pretijesni ili pak toliko veliki da biste dva puta mogli ući u njih, sve što vam je neudobno, stišće vas ili se u tome ne osjećate dobro, sve što je već odavno van mode i sl.

  1. Odjeća iz „prethodnog života“

Vjerojatno dobro znate o čemu pričamo. To su npr. komadi odjeće uz koje nas ne vežu najljepše uspomene, no isto tako i odjeća iz dana srednjoškolske slave ili studentskih dana. No došlo je i naše vrijeme da odrastemo i zauvijek se pozdravimo s ovakvom odjećom!

 

 

Komentari