40 godišnjakinje vladaju Hollywoodom

879

Ivana Milicevic photo-012Među zvijezdama nove romantične komedije “Aloha” koju potpisuje redateljska palica Cameron Crow, ulogu glavne glumice tumači 40 godišnja Ivana Miličević iz Sarajeva, a čiji su korijeni potekli iz Zagreba. Bivša Bondova djevojka, osim predivnog i prefinjenog izgleda, dokazuje u zrelijoj dobi i svoju umjetničku nadarenost.

Lijepa Ivana postala je planetarno slavna zahvaljujući vrućim scenama tv serije “Banshee”, koju već tri godine prikazuje kanal HBO.

Uz Katu Stanić i Milenu Gović, Ivana je jedna od rijetkih glumica iz „okruga“ što je uspjela ostvariti vrijednu glumačku karijeru u Americi. Glumila je uz Paula Walkera, Toma Cruise, Willa Smitha, a kako je dugogodišnja prijateljica Charlize Theron, zahvaljujući njoj dobila je i prve značajne uloge.

Ivana će slaviti 41 rođendan 27. travnja, uz mamu Tonku i tatu Damira koji je iz Zagreba došao u Sarajevo, gdje se rodila Ivana. Nakon njezinog petog rođendana obitelj se preselila u Michigan gdje je Ivana studirala i započela uspješnu karijeru modela. U Americi su rođena Ivanina mlađa braća Tomislav i Filip.

Dok je učila u “Athens High School”, plesala je u poznatoj grupi “Troy Kids on the Black”.

Nakon završetka škole odlazi u Los Angeles, gdje nastupa u mnoštvu tv serija poput “Čarobnica”, “Seinfeld”, “Felicity”, “Nash Bridges”, “Dadilja”, “Buzzkill”, “Buffy”, “Yes, Dear”, “Chuck”, “Prijatelji”, “CSI Miami”, “Las Vegas”, “Ružna Betty”, “Charlijevi anđeli”, “Dr House” itd.

Osim uspjeha u spomenutim tv serijama, Ivana je bila partnerica prvoklasnim glumcima poput Penelope Cruz, Cameron Diaz, Tilde Swinton, Liama Nelsonom, Daniela Kraigom, Eve Green ili Judi Dench.

Iako je njen život Hollywood, Ivana često posjećuje Zagreb, ali se vješto pobrine da ne bude prepoznata. Budući da još uvijek nema obitelj, nerijetko ju se povezuje sa mnoštvom zavodnika, pa čak i Bruceom Willisom. No, izgleda da je godinama zaljubljena u tajanstvenog Australca koji voli anonimnost.

Pored Ivane Miličević u filmu “Aloha ” značajne uloge tumače Bradley Cooper, Emma Stone, Rachel McAdams, Bill Murray, Alec Baldvin i John Krasinski. Američka premijera biti će krajem svibnja, a europska započinje u Velikoj Britaniji sredinom rujna.

Džana Mujadžić

 

Komentari