4 savjeta kako preživjeti prosinac bez nakupljanja suvišnih kilograma

Ostanite fit i u prosincu…

293

Bez obzira na to koliko volimo praznike, nikako se ne veselimo nakupljenim kilogramima koji često idu „ruku pod ruku“ sa veselim, ukusnim i ponekad „kaloričnim“ prosincem. Kako bi sačuvali fit liniju i u prosincu, ipak, po pitanju hrane i pića, moramo djelovati pomalo promišljeno.

Uz ova četiri savjeta, nadamo se da će vaga ostati vaš prijatelj i nakon praznika.

  1. Na tanjur stavljajte promišljeno

Iako će vas vjerojatno privući većina slasnih zalogaja sa prazničnog stola, na tanjur ipak stavite samo onu zdraviju hranu i onu koja vam je najdraža. Jedite polako. Ne zaboravite da bi vas prije ili poslije neka tetka mogla nagovoriti na još jedan tanjur božićnih specijaliteta. Još bolje, prije odlaska na druženje, kod kuće pojedite nešto zdravo. Na taj način ćete izbjeći da prazna želuca navalite na hrpu, ne baš zdrave hrane.

  1. Budite oprezni s alkoholom

Naravno, to ne znači da si povremeno u prosincu nećete priuštiti kakvu finu kapljicu. No ipak pazite da ne preopteretite tijelo alkoholom jer alkohol loše utječe na stanje kože te dehidrira tijelo.

  1. Počnite trenirati

Svi vi koji se s nekom vrstom treninga bavite, bravo za vas, možete preskočiti na iduću točku. No svi ostali: krajnje je vrijeme da započnete sa tjelovježbom, a prosinac je odlična prigoda da usput potrošite prekomjerne kalorije i otpustite nakupljen stres.

  1. Ne zaboravite na sebe – stres deblja

Žurba, obaveze, kuhanje, kupnja…Prosinačka groznica već je započela. Drage dame, ne zaboravite na sebe! Glačanje možete odgoditi, a i posuđe neće nigdje pobjeći. Vruća kupka, dobra knjiga ili opuštajuća masaža je ono što trebate baš sada! Zaslužile ste da se malo razmazite!

Komentari