3 nevjerojatne stvari koje će se dogoditi kada prestanete jesti kruh

140

Kruh je prava bomba ugljikohidrata, a možda je najgore od svega što se kruh pojavljuje u različitim oblicima i čini nam se kako jedemo raznovrsnu hranu iako to zapravo nije istina. Tužna je istina da kruh snažno utječe na funkcioniranje tijela, a posebno to vrijedi za bijeli kruh.

  1. Kruh zadržava vodu

Ako se odreknete kruha, time ćete u tijelo unijeti manje ugljikohidrata. To znači i manje šećera, manje masnih naslaga, bolju prokrvljenost, bolju probavu…A možda najgora osobina kruha je ta da uzrokuje zadržavanje vode u tijelu, što pak posljedično uzrokuje trovanje i zakiseljavanje tijela.

I još nešto, u grupu kruha spadaju i pekarski proizvodi koji zbog načina pripreme i sastojaka često mogu biti karcinogeni.

  1. Kruh potiče apetit

Kruh također diže i nivo šećera u krvi koji često i pada, odnosno varira. Upravo to zbuni mozak koji zato povećava apetit. Ne smijemo smetnuti s uma da između mozga i želuca nema neposredne povezanosti pa zato treba oko 20 minuta kada je želudac pun da mozak primi poruku. Stoga, ako se nikako ne možete odreći kruha, jedite ga vrlo sporo. Pokušajte pojesti pecivo i gledati na sat, vidjeti ćete kako može biti dugo tih 20 minuta.

  1. Iscrpljenost i umor

Za razliku od crnih i integralnih, bijeli kruh ne sadrži vlakna koji su nužno potrebna za normalno djelovanje crijeva i probave. To je ujedno i razlog da kruh uzrokuje zatvor i poteškoće s probavom. Variranja u tijelu zbog naglih promjena ugljikohidrata uzrokovanih konzumacijom kruha mogu stvoriti osjećaj iscrpljenosti i umora.

Prestanete li jesti kruh, uskoro biste se mogli osjećati bolje.

Komentari