18 stvari koje biste trebali odmah izbaciti ili pokloniti

48

Znate li koliko ćete se sretnije osjećati kada izbacite stvari koje vam nisu potrebne? Čist dom je miran dom. Ne, ta sjajna kutija Applea nikada neće biti korisna, a bolje je reciklirati nego da sjedi straga u vašem ormaru. I ne, nikad nećete istražiti ona stara Cosmo pitanja. Samo ih pustite. Svoj život spustite na ono bitno. Evo 18 stvari koje vam više jednostavno ne trebaju u vašem domu.

 1. Ako odjeću koja se nalazi u stražnjem dijelu ormara ne nosite više od godinu dana, donirajte je nekome tko će je moći bolje iskoristiti. Isto je s dječjom odjećom i kostimima za maškare ili Helloween
 2. Još su dobre, ali ih niste nosili dugo vremena? Bez obzira jeste li ih nosili dugo vremena ili vam potplat pada, oslobodite prostor u ormaru bacajući stare cipele.
 3. Riješite se tih praznih boca parfema ili alkohola koje “ukrašavaju” vaš dom. Niste više na faksu, a boce maštovitog burbona nisu kolekcija trofeja.
 4. Stare igračke mogu se teško razdvojiti, ali ako ih ne koristite, najbolje ih je donirati. Igračke mogu biti skupe. Ako nisu pokvarene, ali ih nitko u vašoj obitelji neće upotrijebiti, donirajte ih – bilo da se radi o dobrotvornoj pomoći ili rodbini s malom djecom.
 5. Stari punjači i mobiteli zauzimaju previše prostora i teško ih je ponovo iskoristiti, pa ako ih ne koristite, bacite ih i organizirajte opremu koju koristite. Nikad vam neće trebati puniti Motorola Razr iz 2004. godine. Sada živimo u eri pametnih telefona.
 6. Šanse da se jedna čarapa ponovno spoji sa svojim parom su malene, tako da ćete je možda dobro iskoristiti za drugu upotrebu. Možete se nadati da će se izgubljena čarapa upravo pojaviti. Bolje ih je samo pustiti. Slično tome, ako su vam čarape istrošene i pune rupa, nema smisla nositi ih.
 7. Sve stare začine ili hranu koja je ostavljena u stražnjem dijelu hladnjaka treba odmah baciti. Vrlo dobro znate o čemu govorimo. Ne možete to jednostavno ostaviti unutra. Kompostirajte ako možete. Bacite čiste staklenke ili boce u recikliranje ili pronađite drugu upotrebu.
 8. Stare vrećice s namirnicama zauzimaju tonu prostora. Najbolje je prebaciti se na vreće za višekratnu upotrebu, platnene vreće kako biste uštedjeli prostor i zaštitili okoliš.
 9. Ako imate stare posjetnice s prethodnih poslova ili stažiranja, one su nevažne i treba ih reciklirati. Nitko nikada neće trebati vašu posjetnicu za tvrtku u kojoj ste radili prije pet godina ili za položaj koji ste prethodno imali u vašoj tvrtki. Reciklirajte ih.
 10. Ako taj niz časopisa niste otvorili mjesecima, najbolje je da ih bacite ili ih stavite prema zabavnom umjetničkom projektu. Dakle, da, možda profil Rivke Galchena, teorijskog fizičara Davida Deutscha ima trajnu književnu vrijednost, ali to nije ona vrsta vrijednosti koja se prikuplja tri godine za vašim stolom za kavu.
 11. Dok su CD-ovi, DVD-i i VHS kasete nostalgične, zauzimaju puno prostora. Prođite kroz izbor i pokušajte spremiti svoje favorite, a zatim poklanjajte ostatak. 2020. je. Kopirajte ih na tvrdi disk i uštedite malo prostora na policama.
 12. Šminka s istekom vremena loše djeluje na vašu kožu, stoga obavezno svaki put osvježite svoju kolekciju. Uništit će vam lice. Izbacite ih. Očistite posude koje je moguće reciklirati, ako je moguće ili ih ponovo upotrijebiti. Isto vrijedi i za neiskorištene uzorke šminke.
 13. Isto vrijedi i za lijekove kojima je istekao rok trajanja. Najbolje je ažurirati svoju kabinet lijekova, kao i razumjeti kako sigurno reciklirati stare lijekove. Ne, ne trebaju vam one Motrinove kapsule “za svaki slučaj.” Istekli su 2015. godine.
 14. Vaša četkica za zube tijekom vremena skuplja klice i treba ih mijenjati svakih nekoliko mjeseci.
 15. Spužve za čišćenje suđa ne bi trebale imati životni vijek dulji od nekoliko tjedana. Spužve su savršeno uzgajalište bakterija. Operite ih često i zamijenite ih svakih par tjedana.
 16. Filtri za vodu također se trebaju zamijeniti svakih nekoliko mjeseci, u suprotnom gube svoju početnu svrhu. Uložak filtra za vodu treba zamijeniti svakih nekoliko mjeseci, ovisno o modelu ili kada primijetite da vam voda ima smiješan okus.
 17. Jednom kada u potpunosti zapalite svijeću, ponovno upotrebite staklenku ili je reciklirajte. Svijeće mogu biti skupe, pa im je teže razdvojiti se nakon što su izgorjele. Međutim, možete očistiti preostali vosak i prenamijeniti staklenku ili je reciklirati da biste oslobodili prostor u vašem domu.
 18. Stari računi i primici nisu potrebni. Samo fotografirajte i onda se riješite. Ako je išta zapravo važno, skenirajte ga ili fotografirajte i čuvajte u organiziranoj mapi na računalu.

Izvor: Insider

 

Komentari