Razočarani fanovi opasno se osvetili: što nam Google izbaci upisom “Game of Thrones”

78

Zadnja sezona popularnih Igri prijestolja razočarala je fanove. U tom nezadovoljstvu Reddit kanal pod nazivom /r/Freefolk započeo je „bombardirati“ Google tako da kad upišemo loši pisci (bad writers) ispišu se imena kreatora serije Weissa i Benioffa.

Osvetoljubivi fanovi tako su mnogo puta lajkali post na Redditu pa ga je Google zabilježio kao nešto važno i zato se „loši pisci“ pojavljuje na vrhu pretraživanja. Grupa obožavatelja Igre prijestolja nazvala se Freefolk po ljudima koji u seriji žive sjeverno od ledenog zida, a ljudi južnije od ledenog zida nazivaju ih Wildlingsima, odnosno, divljacima.

„Loši pisci“ nije jedina fraza koju su ljuti obožavatelji spojili s kreatorima serije. Učinili su to i s riječima „dickheads“, što je u engleskom jeziku pogrdan naziv, te „dumb and dumber“, tj. „glup i gluplji.“ 

Zadnja sezona serije bila je najskuplja, a od njezinog snimanja profitirao je Dubrovnik. No gledatelji uglavnom nisu bili zadovoljni sudbinom likova, kao što je na primjer Daenerys Targaryen, smatrajući da su pisci nastojali samo šokirati gledatelje, a nisu se posvetili kvaliteti priče.

Komentari