10 prijedloga kako provesti ljeto u gradu

Ljeto nam se vratilo...

546

Ljeto nam kalendarski stiže već sutra! Razmišljate gdje otići, što raditi, kako iskoristiti godišnji odmor kojeg toliko čekate? Neki od vas će možda htjeti aktivno provesti ljeto, dok će neki htjeti odmoriti uz knjigu u obližnjem parku…

Donosimo vam 10 prijedloga kako što zabavnije provesti ljeto u gradu!

1. Razgledajte svoj grad

karta

Ne znam kako vi, ali mi smo često razmišljali kako bi bilo fora doći u centar i širom razvući kartu grada. Takav čin kao da daje neku novu perspektivu i svježinu ustajaloj gradskoj svakodnevici. Kao da ste odjednom postali turist, a realno, samo ste izašli iz svog ureda i odšetali do centra. Možda u toj novonastaloj situaciji otkrijete i nešto novo, nešto što prije niste ni primijetili – neki novi restoran, novi dućan sa lokalnim proizvodima, novi bar…

2. Prošećite

setnja

Trivia – Japanci imaju termin za brzu šetnju šumom – Shinrin-yoku. Pokušajte što ćešće otići u šetnju – oslobađajuće je, zdravo i besplatno. Ne morate šetati tri sata, možete nakon posla otići prošetati 30-ak minuta, osjećat ćete se preporođeno.

3. Besplatna događanja u gradu

koncert

Provjerite u lokalnoj info službi ili na web portalima ima li kakvih besplatnih koncerata, radionica, projekcija filmova… Ljetni mjeseci su često rezervirani za more i aktivnosti vezane uz more te upravo zbog toga ljudi koji ostaju u gradu pate. Iz tog razloga, razni ugostiteljski objekti, udruge itd., nude raznoliku zabavu za 0kn.

4. Otiđite na piknik

picnic

Piknik je uvijek zabavan, pogotovo u super društvu! Ne morate pretrpati košaru, uzmite malo voća i puno tekućine te uživajte u svježem zraku i prirodi. Čak ne morate ni izlaziti iz grada, bit će dovoljan i vaš kvartovski park.

5. Biciklirajte

bicikl

Nitko ne želi biti u automobilu ili gradskom autobusu usred gradske gužve na 40°C. K tome, bicikl je idealan za razgledavanje grada jer je brži od hodanja, a sporiji od vožnje automobilom. Nakon što sve razgledate i obavite svoje obaveze, otiđite biciklom do plaže i osvježite se.

6. Igrajte se u pijesku

sancastle
Znamo da zvuči smiješno, ali vjerujte nam na riječ – odlično ćete se osjećati nakon kvalitetne igre u pijesku. Probajte naći neki park u kojem nema previše djece kako ne biste izgledali sumnjivo i igrajte se.

7. Gledajte u zvijezde

star-gazing-1149228_960_720

Nisu li najbolje ljetne večeri u djetinjstvu bile one u kojima ste se okupili sa svojim društvom i bezbrižno razgovarali i promatrali zvijezde? Jednostavno ima nešto u tom gledanju u noćno nebo… Doza romantike i doza znanstveno-fantastičnih scenarija u glavi… Nema boljeg.

8. Volontirajte

azil
Možda želite provesti svoje slobodno vrijeme pomažući drugima? Ne treba puno objašnjavati zašto je volontiranje uvijek korisno… Sigurni smo da bi i lokalnom azilu za pse itekako bila dobrodošla svaka dodatna pomoć pri šetnji pasa, recimo.

9. Kreativno se izrazite

painting

Gledajte… Sve što stavite u okvir, dobro izgleda. Zato se ne stidite i izradite nešto svojim rukama, naslikajte onaj auto koji je parkiran na vašem parkirnom mjestu, fotografirajte… Sve dolazi u obzir!

10. Uživajte u sportskim aktivnostima

sport

Kad ste zadnji put igrali tenis ili makar graničara? Okupite par prijatelja i aktivno se opustite uz neki sport. U zdravom tijelu – zdrav duh!

….

Ima toliko toga što možete raditi ljeti u gradu, nemojte misliti da je baš sva zabava na plaži. Istražite svoj grad, učinite nešto što nikad niste i uživajte u ljetu!

Komentari