Županija izdvojila 26,75 milijuna kuna za uređenje Platka

26

Sportsko rekreacijski i turistički centar Platak na popisu je ulaganja Županije, kao što je bio i dosad. Župan Zlatko Komadina iznio je zadovoljstvo napretkom radova na akumulacijskom jezeru i sustavu zasnježenja koji će osigurati 40 do 50 dana skijaške sezone. Iznio je i planove nove izgradnje, a to je žičara na Radeševu.

Za gradnju sustava za zasnježenje i uređenja cjelogodišnjih sadržaja predviđen je ukupni iznos od 26,75 milijuna kuna. Nova žičara bi povezivala Platak s Nacionalnim parkom Risnjak, a projektom Općine Čavle opremala bi se i žičara Tešnje.

Ostale aktivnosti koje je Županija financijski osigurala su sanacija pristupne ceste do Platka, izgradnja novog četverostaznog boćališta te organizacija Festivala sportske rekreacije, koji bi se odvijali cijelo ljeto.

Velika sportsko-rekreacijska manifestacija s ponudom različitih programa i za sve dobne skupine započet će 8. lipnja. Već sljedeći dan, 9. lipnja predviđeno je Vertikalno lice Platka, a 24. kolovoza manifestacija Sva lica Platka. Završni Festival održat će se 8. rujna kao zaključak ljeta.

Župan Komadina i njegov zamjenik Marko Boras Mandić nakon obilaska radova na Platku zaključili su da će se u Platak ulagati i dalje. Sportsko rekreacijski i turistički centar Platak po visini dosadašnjih ali i budućih ulaganja predstavlja generacijski projekt na korist građana naše Županije ali i okruženja, zaključio je župan Zlatko Komadina.

Komentari