Znate li koja je mini serija najgledanija na Netflixu?

46

Ljudi diljem svijeta ne prestaju pričati o novom Netflixovom hitu, hvaljenoj mini-seriji The Queen’s Gambit. Serija je stoga ubrzo postala najpopularnija i najgledanija ikad na navedenoj platformi.

Do sada je emitirana u svim državama, uključujući Rusiju, Hong Kong, Francusku, Tajvan i Australiju, a na listi najgledanijih završila je u čak 92 zemlje (na prvom je mjestu u 63).

Također na Googlu se popularizirala potražnja za izrazom “kako igrati šah”, i to za 250 posto, a roman prema kojoj je serija nastala našao se na listi bestselera 37 godina nakon izlaska!

Serija ima sedam nastavaka, a snimljena je po istoimenom romanu Waltera Tevisa. Smještena je u 50-e i 60-e godine prošlog stoljeća i prikazuje rastući uspjeh fiktivne šahistice Beth Harmon, djevojčice usvojene iz sirotišta u Kentuckyju koja je uspjela u svijetu šaha koji je tada bio rezerviran isljučivo za muškarce.

Impresionirani su serijom i ljubitelji šaha što je očito po objavi brojnih članaka u specijaliziranim časopisima i gotovo jednoglasnim pohvalama profesionalaca na društvenim mrežama.

“To je najbolje što sam vidio o šahu”, kazao je francuski velemajstor Anthony Wirig.

Isto misli i predsjednik francuskog šahovskog saveza Bachar Kouatly koji je pohvalio njezinu realnost i stvarne šahovske partije.

Komentari