Znanost otkrila zašto uvijek kasnimo. Baš nas zanima…

19

Današnji svijet je užurban i svi negdje žure. Iako se trudimo doći na vrijeme često se zna dogoditi da kasnimo. Zašto je to tako i kako to promijeniti. Kako biti točan kao švicarski sat?

RAZLOZI ZAŠTO KASNIMO

1.Kriva procjena vremena

Nerijetko se zna dogoditi da krivo procijenimo koliko nam je vremena potrebno da dođemo do negdje ili primjerice koliko vremena nam treba da se sredimo. Uvijek si dodajte barem 10 minuta za navedeno i na taj način nema više kašnjenja…

2.Imamo previše toga na pameti

Znate onu poznatu izjavu imamo još samo ovo. Iz te jedne stvari sjetimo se druge pa treće i tako do ko zna kuda. Odredite što ćete napraviti sad odnosno što je bitnije, a ostalo odgodite i napravite kad se vratite.

3.“Dižem se za 5 minuta!“

Svatko voli spavati, ali kad kažemo još samo 5 minuta oduži se na tko zna koliko tjerajući nas da trčimo po cijelome stanu u strci s vremenom. Da se to ne dogodi otiđite na spavanje malo ranije. Osjećati ćete se odmornije i bolje…

4.Loša organizacija vremena

Ono najbitnije, glavni sastojak do uspješnosti u ne kašnjenju, je dobra organizacija vremena. Ne radite sve u zadnji čas već organizirajte svoje dragocjeno vrijeme. Možete si napraviti i raspored ili uzeti planer ako vam je lakše. Ključ je u organizaciji!

Komentari