Znakovi da vaše lice stari brže nego što bi trebalo

56

1. Stvaraju vam se sitne kvržice na licu

Riječ je o malim bijelim kvržicama ili prištićima koji se obično pojavljuju oko nosa i obraza. Mogu se razviti kad naša koža počne gubiti sposobnost ljuštenja. Pretjerana upotreba proizvoda poput steroidnih krema može ubrzati starenje kože i uzrokovati pojavu ovakvih kvržica.

2. Usne vam se stanjuju

Ako primijetite da vam se usne u dvadesetima počinju stanjivati, tada je moguće da vaša koža stari brže nego inače. Glavni razlog mogao bi biti pad razine kolagena u usnama. Uzrok tome može biti i dehidracija, česta upotreba slamki, pretjerano izlaganje suncu i nedostatak vitamina C.

3. Koža vam se lako oštećuje

Primijetili ste modrice koje se misteriozno pojavljuju niotkuda? To se događa jer je naša koža postala tanja, što ju čini sklonijom modricama i sporijem zacjeljivanju rana. Često vlaženje kože može to spriječiti.

4. Imate osjećaj da tekstura vaše kože nalikuje papiru

Dugotrajno izlaganje suncu bez kreme za sunčanje glavni je razlog zašto se to događa. Šteta je nastala razgradnjom elastina, što omogućuje našoj koži da se istegne i vrati u normalan položaj. Oni koji često koriste solarije također su izloženiji riziku od ove promjene kože.

5. Kapci vam se počinju spuštati

Opušteni kapci mogu se javiti i zbog česte uporabe tvrdih kontaktnih leća ili mogu biti posljedica nedavne operacije oka.

6. Vrh nosa vam je promijenio oblik

Za većinu ljudi promjena oblika nosa prirodno se događa u četrdesetima. Nažalost, starenje kože uslijed štetnih utjecaja sunca može to uzrokovati i prije.

7. Imate puno crvenih madeža na licu

Ti crveni madeži česti su kod osoba starijih od 30 godina, a važno je znati da oni nisu štetni.

8. Oči su vam nerijetko natečene

Još jedan razlog za natečene oči, osim nedostatka sna, je nakupljanje tekućine oko očiju. Jedan od načina da uklonimo ovaj problem je izbacivanje slane hrane kako bismo spriječili povećano zadržavanje vode u području oko očiju, prenosi Bright Side.

 

izvor:index.hr

Komentari