Započinje obnova spomenika sjećanja i javnih prostora u Rijeci

31
FOTO: Facebook - 3LHS

Sjećanje na žrtve genocida u Srebrenici obilježilo se u Rijeci mimohodom „Srebrenica svijetom hodi“, koji je Rijeka pokrenula prije osam godina.

Mimohod je počeo na Mostu hrvatskih branitelja, a koji je izgrađen također u spomen žrtvama rata, odnosno riječkim poginulim braniteljima. No njihova imena ostala su nezabilježena, na što su upozoravale udruge branitelja.

Prihvaćen je njihov prijedlog i započela izrada memorijalnih ploča na kojima će biti upisana imena 206 poginulih branitelja s područja Rijeke i okolice, a u suradnji sa Studijem 3LHD.

Radovi su vrijedni 750 tisuća kuna, od čega najveći dio, odnosno 660 tisuća kuna financira Grad Rijeka, dok Ministarstvo branitelja sufinancira ostatak od 90 tisuća kuna.

Završetak radova očekuje se najesen, odnosno do 2020. godine, do kad je predviđen i završetak obnove fontane ispred HNK-a “Zajc”, kojoj će se obnoviti sustav rasprskavanja vode i bit će dodano osvjetljenje. Najavljeni su i radovi na uređenju ostalog prostora ispred Kazališta koji će biti uređen kao okolni prostori poput Verdijeve ulice.

Komentari