Započeo projekt “Primorski park u srcu grada” koji će ozeleniti i oživjeti površinu u Starome gradu u Rijeci

47
Izvor: Facebook Urbani separe
Jučerašnjim postavljanjem sprave za fitnes na otvorenom koja ujedno može poslužiti i za sjedenje, započeo je projekt „Primorski park u srcu grada“ kojeg provodi Urbani separe.
Projekt za cilj ima ozeleniti, urediti i za javnost otvoriti jednu od rijetkih zelenih površina i prirodnih hladova u Starome gradu ispod Primorske konobe.
Projektom je predviđeno postavljanje sjedeće garniture „Adriatica“ nadahnute barkom i jedrima u izvedbi riječke tvrtke „Radiona“. Postojeći zidići oko dječjeg igrališta bit će obloženi daskama, kako bi se stvorila dodatna mjesta za sjedenje, a tijekom listopada i studenog u planu je i hortikulturno uređenje. Kao i u našim dosadašnjim projektima uređenja javnog prostora u Kružnoj ulici, u MO Hartera i ispred OŠ Tesla, potiče se susjedska suradnja i sadnja mediteranskog i lako održivog bilja pa će ovdje biti posađeni oleandri, perunike, ružmarin i vrijesak. Postojeća stabla smokve, masline, amule i palme i novo posađene biljke bit će obilježene edukativnim pločama o svakoj pojedinoj primorskoj biljnoj vrsti.
122484668_1085258348598185_7570013723841481044_o
Izvor: Facebook Urbani separe
Ako imate gomolje perunika i voljni ste ih donirati javite se udruzi Urbani separe na Facebook stranici.
Program se realizira uz potporu sudioničkog programa Zeleni val u sklopu projekta Rijeka 2020.
Cilj programa Zeleni val je aktivno uključivanje građana u ozelenjavanje gradskih veduta, poboljšanje mikroklime, održivosti i bioraznolikosti te razvoj ekološke svijesti, kroz edukativne programe i akcije u javnom gradskom prostoru.

Komentari