Za tango je potrebno dvoje – Zlatko Dalić spreman je i dalje voditi Vatrene, ali bez “domaćih” kuhinja

171

Izbornik naše srebrne hrvatske nogometne reprezentacije i kandidat za Fifinu prestižnu nagradu “The Best” Zlatko Dalić u utorak je veličanstveno dočekan i u svome rodnome Livnu.
Hrvatski navijači u zemlji i svijetu s nestrpljenjem isčekuju Dalićevu odluku o tome hoće li nastaviti voditi naše Vatrene. Premda je i uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji odlučio da će po završetku turnira otići s mjesta izbornika, emocije navijača pokolebale su ga u toj odluci. Za Dalića je doček u Livnu bio posebno emotivan. Nikada nisam zaboravio otkuda sam, vi ste moja snaga, poručio je vidno ganuti Dalić mnoštvu obožavatelja u Livnu.

Samozatajni čovjek velike karizme i čvrstoga stava otkrio je uvjete svoga ostanka na čelu Vatrenih. Hrvatska mu je ispred svega, a u radu želi mir i bezrezervnu potporu. Jasno je da prije i za trajanja SP-a takve apsolutne podrške nije bilo, upravo suprotno, pokušavalo se u reprezentaciju unijeti nemir.
O onome što je Dalić dao naznačiti otvoreno je progovorio Ćiro Blažević. Pritisaka je bilo cijelo vrijeme, ali im je Dalić odolijevao, nastojeći se potpuno posvetiti svjetskom turniru. Duboko je vjerovao u našu reprezentaciju, oni su mu uzvratili povjerenjem, što ih je i odvelo u finale SP-a.

HNS je Dalića postavio na mjesto izbornika, gdje je naslijedio Antu Čačića, u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici za SP protiv ukrajinske reprezentacije. HNS ga 16. listopada 2017. potvrdio za izbornika i u dodatnim kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018. godine, no već pri izboru ljudi u svome stožeru nastali su problemi, koje je Dalić upravo svojim stavom otklonio.

HNS je još ranije potvrdio da će Zlatku Daliću produljiti ugovor kako bi hrvatsku reprezentaciju vodio i na svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine, no za tango je potrebno dvoje, zar ne?

Komentari