YouTube uskoro uvodi novu opciju za korisnike

23

YouTube će uskoro uvesti opciju stvaranja i slanja isječka nekog od videa. Tako ćemo uskoro moći poslati poveznice trajanja od 5 do 60 sekundi onog dijela videa koji odaberemo.

– Značajka isječaka omogućuje vam da odaberete malen dio (isječak) autorovog videozapisa i podijelite ga s drugim korisnicima. Isječci mogu trajati od 5 do 60 sekundi i reproduciraju se u petlji, izravno na stranici za gledanje izvornog videozapisa. Isječke za dijeljenje putem novog URL-a mogu izrađivati autori i prijavljeni gledatelji. Isječci se mogu dijeliti na društvenim mrežama ili putem izravnih komunikacijskih kanala (kao što su e-pošta ili tekstne poruke), pojašnjavaju s YouTubea.

UPUTE

Navedena opcija bit će dostupna putem web-stranice i u Android aplikaciji. Iz YouTubea su objavili i sedam preciznih koraka za izradu isječaka te njihovo dijeljenje.

 1. Ispod videozapisa kliknite ikonu isječka
 2. Pojavit će se okvir za izradu isječka.
 3. Odaberite dio videozapisa iz kojeg želite izraditi isječak. Povlačenjem klizača možete produžiti (do najviše 60 sekundi) ili skratiti (do najmanje 5 sekundi) trajanje odabranog dijela.
 4. Dodijelite isječku naslov (najviše 140 znakova).
 5. Kliknite gumb PODIJELI ISJEČAK.
 6. Pojavit će se ploča s različitim opcijama dijeljenja koje možete upotrijebiti:
  • Društvene mreže: kliknite ikonu društvene mreže na kojoj želite podijeliti videozapis (primjerice, Facebook ili Twitter).
  • Ugrađivanje: kliknite gumb Ugradi da bi se generirao kôd pomoću kojeg možete ugraditi videozapis na web-lokaciju.
  • E-pošta: odaberite ikonu e-pošte da biste poslali e-poruku putem zadanog softvera za e-poštu na računalu.
  • Kopiranje veze: kliknite gumb KOPIRAJ da bi se kopirala veza na videozapis koju možete zalijepiti negdje drugdje, primjerice u e-poruku.

Komentari