Vukovarski profesori i učenici pokrenuli projekt ROBOT!

36

Vrijedni učenici i profesori Tehničke škole Nikole Tesle zajedno su pokrenuli projekt ROBOT u suradnji sa Zakladom Novo Sutra. Učenicima je tako omogućeno sudjelovanje u izradi robota, a kako su se snašli u praktičnim zadacima i odakle je uopće potekla ideja za projekt ROBOT, otkrio je njihov profesor elektronike Boris Ivanković za 24sata.

24sata

Ideja jest da robot bude nastavno pomagalo učenicima koji su zbog bolesti ili drugih razloga spriječeni fizički biti na nastavi. Robot će im tako omogućiti kvalitetno praćenje nastave na daljinu kao da se nalaze u učionici.

24sata

U izradi robota sudjelovali su učenici od drugog do četvrtog razreda smjera tehničar za računarstvo. Zahvaljujući potpori Zaklade Novo Sutra u iznosu od 123.000 kn, moći će nabaviti potrebne elektroničke uređaje za daljnju realizaciju projekta. Plan je izraditi još sedam takvih robota, a njih pet testno će podijeliti  zainteresiranim školama.

24sata

Pri izradi ovih robota učenici se upoznaju s lemljenjem elektroničkih sklopova, 3D dizajniranjem i ispisivanjem, programiranjem mikroupravljača, sastavljanjem baterija i sličnim vrijednim vještinama. Svaka čast, samo tako nastavite!

Komentari