Vraćaju se vrućine, ali i dalje nestabilno

10

Ove godine ljeto je zaista nepredvidljivo. Dok je u lipnju sunce grijalo neuobičajenom silinom, u srpnju se preokrenulo pa su se na kontinentu morali čak obući i dugi rukavi. No nakon razdoblja ispodprosječne temperature zraka, postupno će biti sve toplije, pa će u drugoj polovini tjedna ponovno biti vrućih dana, kako i dolikuje sredini ljeta, javlja HRT.

Tijekom tjedna postepeno će zatopliti, posebice vruće očekuje se u četvrtak. Na Jadranu će biti većinom sunčano, tek lokalno uz mogućnost za poneki pljusak. Povremeno jaka bura i sjeverozapadnjak oslabjet će sredinom tjedna.

U unutrašnjosti će najviše sunčanog vremena biti u srijedu, a zatim promjenjiva naoblaka te mjestimice malo kiše ili pokoji pljusak s grmljavinom, osobito u petak. Temperatura zraka bit će u porastu.

Najniža jutarnja temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će između 16 i 21, u unutrašnjosti Istre između 13 i 18, a u Gorskom kotaru i Lici između 9 i 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka na Kvarneru i u Istri bit će između 26 i 30, u Gorskom kotaru i Lici između 22 i 26 °C.

Stabilizacije nema do petka, samo će rasti temperatura. No za vikend se povećava vjerojatnost za stabilne i vruće dane.

 

Komentari