Vozači, oprez! Kolnici su mokri i skliski, vožnju otežava poledica, snijeg…

14

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Snijeg mjestimice pada u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Iz HAK-a savjetuju vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

U unutrašnjosti je promjenljivo oblačno uz povremene, većinom slabe oborine na granici kiše i snijega. Na Jadranu je uglavnom suho i barem djelomice sunčano, no postupno će jačati bura i tramontana, pa će u drugom dijelu dana imati i olujne udare, osobito na srednjem i južnom dijelu. Najviša temperatura je od 0 do 4, na Jadranu između 6 i 11 °C.

U ponedjeljak će u zapadnim predjelima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, a na kopnu još mjestimice može pasti i malo snijega, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ). U Slavoniji i Dalmaciji djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Vjetar slab, prijepodne umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će jaka i olujna bura postupno slabjeti, prvo na sjevernom dijelu. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od -7 do -2, na Jadranu između -2 i 3 °C. Najviša dnevna od -3 do 1, duž obale i na otocima između 2 i 7 °C.

Komentari