Vozač autobusa odveo putnike u smrt

67

Najmanje 21 osoba poginula je, a još 15 je hospitalizirano nakon što je autobus koji je prevozio desetak putnika pao s mosta i potonuo u Kini, priopćili su dužnosnici. Snimke prikazuju plavo vozilo kako skreće s puta na suprotne prometne trake prije nego što se spustilo s prometne ceste u gradu Anshun na jugozapadu.

Lokalno vatrogasno društvo priopćilo je da su u olupinom autobusu pronašli 36 putnika, od kojih je 21 proglašen mrtvim. Uzrok incidenta i dalje ostaje nejasan uslijed istraga koje su u tijeku. Autobus je potonuo u jezero duboko 10 metara.

Autobus je prevozio srednjoškolce koji su trebali pristupiti nacionalnim ispitima za upis na fakultete. Nadzorne snimke koje je objavio Daily prikazuju plavi autobus koji se u početku vozio malim brzinama na mostu, a zatim se iznenada zaletio u promet. Tada se veliko vozilo probilo kroz pregrade mosta i upalo u jezeru Hongshanhu pored građevine. Vatrogasna brigada priopćila je kako je spašeno 36 osoba, a 21 je preminula. Ozlijeđeno i odvezeno u bolnicu je 15 osoba. Deseci vatrogasaca prikazani su u potrazi za putnicima u vodi. U spašavanju je sudjelovalo ukupno 141 vatrogasaca, uključujući 19 ronioca.

Izvor: Daily Mail

Komentari