Vodostaji rijeka rastu, iz HGSS-a poručuju: “Dragi naši, pazite na sebe i druge!”

22
Zbog obilnih kiša u protekla 24 sata došlo je i do naglog porasta lokalnih potoka i rječica. Porast vodostaja većih rijeka Une, Korane, Dobre, Mrežnice, Kupe… očekuje se tijekom dana.
Prema trenutačno raspoloživim hidrometeorološkim prognozama u iduća tri dana posvuda u kontinentalnoj Hrvatskoj očekuju se znatne količine oborina od 50 do 100 mm, mjestimice moguće i više. Manje količine oborina očekuju se tek na području jadranskih slivova (20-30 mm), najavljuju iz Hrvatskih voda.
Za sliv Kupe i Save u Republici Sloveniji u iduća tri dana očekuje se više od 30-40 mm kiše dok se u susjednoj Bosni i Hercegovini očekuju količine kiše od 70 do 100 mm, najviše tijekom dana, upozoravaju iz Hrvatskih voda.
Očekuje se kako će najavljene nove oborine utjecati na produljenje dugotrajnosti visokih vodostaja koji bi mogli potrajati idućih 4 do 5 dana.
Stručne službe Hrvatskih voda kontinuirano prate hidrometeorološke prognoze i po potrebi će pravovremeno reagirati te operativno sprovoditi mjere obrane od poplava, priopćuju.

 

foto Hrvatske vode
Foto/Hrvatske vode
HGSS izdao je upozorenje građanima uz poruku „Dragi naši, pazite na sebe i druge!
hgss
Foto/HGSS

 

 

Komentari