Viškovo: umjesto zaštite policije žrtva tjelesnog nasilja – uhićena!

101

Napad potaknut nacionalnom mržnjom dogodio se u Viškovu. Napadnuti Dobrivoje Arsić 70-godišnji je srpski povratnik. U utorak navečer nakon što se vratio kući parkiravši se ispred automobila susjedovog prijatelja, započelo je vrijeđanje na nacionalnoj osnovi, a onda i fizički napad.

Za Novosti Dobrivoje je opisao kako se vratio kući i htio parkirati na mjesto za stanare zgrade u kojoj živi, no na tom mjestu je već bio parkiran automobil susjedovog prijatelja. Zamolio je susjeda da pomakne ili da dobaci ključeve pa će on sam, no susjed je odbio, stoga je Dobrivoje otišao kući.

Čuo je lupanje po njegovom automobilu i vrijeđanje spominjući “majku srpsku” pa je odmah nazvao policiju pretpostavljajući da bi se moglo dogoditi nešto loše. To se i dogodilo kad se spustio na parkiralište. Počeo je fizički napad na njega, udarili su ga šakom u glavu i u prsa. 

Policija je stigla tek za sat vremena. Posjetila ga je, uzela izjavu te na veliko iznenađenje – poručila mu je da će se podnijeti prekršajna prijava za njegovo narušavanje javnog reda i mira.

Dobrivoje se obratio Srpskom narodnom vijeću. “Naime, protiv napadača nisu podnesene prekršajne prijave, već protiv žrtve napada. Prema riječima napadnutog, jedino činjenica da je srčani bolesnik spriječila je njegovo privođenje tijekom noći te upućivanje prekršajnom sucu”, rekao je pravni savjetnik SNV-a Milan Eraković.

SNV podnijelo je kaznenu prijavu protiv napadača. Za Novosti su iz policije kazali da su zaprimili dojavu o događaju u kojem je Arsić zadobio ozljede u vidu ogrebotina.

Općina Viškovo osudila je napad ističući da je općina u koju se Arsić vratio 2008. godine multinacionalna sredina u kojoj se netrpeljivosti ne toleriraju.

Komentari